G4Media.ro

Premierul spaniol Pedro Sanchez îşi menţine comentariile despre Gaza care au înfuriat…

Sursa foto: European Council

Premierul spaniol Pedro Sanchez îşi menţine comentariile despre Gaza care au înfuriat Israelul

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez şi-a menţinut duminică afirmaţiile despre ofensiva de represalii din Gaza care au înfuriat Israelul, afirmând că este „o chestiune de umanitate”, potrivit agenției AFP, citată de Agerpres.

Vizitând vineri punctul de trecere Rafah din Egipt împreună cu omologul său belgian Alexander De Croo, Sanchez a declarat că „uciderea fără discriminare a unor civili nevinovaţi” în teritoriile palestiniene este „absolut inacceptabilă”, o poziţie exprimată şi de liderul belgian.

Ambii au cerut o încetare durabilă a focului.

Israelul a anunţat imediat că îi va convoca pe ambasadorii celor două ţări pentru un protest oficial, acuzându-i pe cei doi lideri că „sprijină terorismul”.

Pedro Sanchez a răspuns duminică acuzaţiilor la o reuniune a Partidului Socialist de la Madrid.

„Condamnarea atacurilor josnice ale unui grup terorist precum Hamas şi, în acelaşi timp, condamnarea uciderii fără discriminare a palestinienilor din Gaza nu este o chestiune politică sau ideologică, ci o chestiune de umanitate”, a spus el.

Ministrul său de externe, Jose Manuel Albares, a declarat vineri la televiziune că l-a sunat pe ambasadorul israelian la Madrid pentru a protesta oficial împotriva acuzaţiilor Israelului.

Conform autorităţilor israeliene, 1.200 de persoane, marea majoritate civili, au fost masacraţi în atacul din 7 octombrie lansat asupra Israelului de Hamas, de o violenţă fără precedent în istoria ţării.

Ca represalii, Israelul a promis să „elimine” Hamas, care a fost clasificată drept organizaţie teroristă de către Statele Unite, Uniunea Europeană şi Israel, bombardând necruţător teritoriul palestinian şi lansând o ofensivă terestră pe 27 octombrie, până la armistiţiul care a început vineri.

În Fâşia Gaza, aproape 15.000 de persoane au fost ucise de loviturile israeliene, conform guvernului Hamas.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. explica unul care a eliberat catalanii separatisti pentru a pune mana pe putere

  2. Cum ar spune Confucius „Consecventa e virtutea prostului”