G4Media.ro

Premierul sloven, Robert Golob: Țările din Balcanii de Vest au nevoie de…

Sursa foto: European Council

Premierul sloven, Robert Golob: Țările din Balcanii de Vest au nevoie de motivare în eforturile de aderare la UE

Uniunea Europeană ar trebui să se concentreze pe recompensarea ţărilor din Balcanii de vest pentru progresele obţinute pe calea spre aderare, pentru a le stimula astfel să urmărească în continuare un scop îndepărtat şi problematic, consideră premierul sloven, relatează Agerpres, conform Reuters.

Aflat la Berlin pentru convorbiri cu cancelarul Olaf Scholz, prim-ministrul Sloveniei Robert Golob a dat ca exemplu energia, sugerând că Macedonia de Nord ar putea fi lăsată să participe la proiecte energetice pan-europene imediat ce va implementa complet regulile UE privind energia.

„Acum problema este că ai doar un obiectiv foarte îndepărtat în viitor, aşa că trebuie să faci un pas uriaş pentru a putea avea oarece succes. Acest lucru nu este prea motivant”, a explicat Golob într-un interviu pentru Reuters.

„Dacă am putea segmenta acest lucru în paşi mici şi fiecare ţară să poată vedea că are ceva de câştigat, ar fi foarte simplu de convins şi alte ţări să facă aceiaşi paşi”, a adăugat premierul sloven.

Anii de aşteptare în vederea aderării la UE au dus la apariţia de resentimente şi pierderea entuziasmului faţă de aderare în Balcanii de vest, ceea ce stârneşte temeri în multe capitale europene că va permite apropierea regiunii de rivali strategici cum sunt China şi Rusia, notează Reuters

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Aratati-le mai multe catuse, sa vedeti motivare …