G4Media.ro

Premierul Republicii Moldova vrea prelungirea stării de urgență și după 30 iunie

Premierul Republicii Moldova vrea prelungirea stării de urgență și după 30 iunie

În Republica Moldova starea de urgență în domeniul sănătății publice va fi prelungită și după 30 iunie, a declarat premierul Ion Chicu. Săptămâna trecută au fost raportate 2.460 de noi infectări cu COVID-19, cu peste 20% mai multe decât în săptămâna precedentă, transmite Rador.

Comisia Națională în Sănătate Publică se va întâlni marți în ședință și va analiza opțiunea prelungirii stării de alertă în Republica Moldova, având în vedere numărul mare al cazurilor noi de infecție cu COVID-19 înregistrate în ultimele șapte zile. Premierul Ion Chicu a declarat că săptămâna trecută numărul de îmbolnăviri a fost cel mai mare de la începutul pandemiei în Republica Moldova, el susține însă că o situație similară ar fi peste tot în lume.

„Din păcate, săptămâna trecută a fost o evoluție negativă a cazurilor de COVID atât în lume, cât și în Republica Moldova. Am avut recorduri absolute săptămâna trecută pe plan mondial, în primul rând. Cam aceeași dinamică o avem și în Republica Moldova. Este clar că, odată cu reluarea activității economice pe plan mondial și la noi, numărul acestor cazuri crește și este important ca sistemul medical să facă față acestei provocări”, a declarat Ion Chicu, premierul Republicii Moldova.

În perioada 15 – 21 iunie, Republica Moldova a fost pe primul loc în Europa la îmbolnăviri, cu 702 cazuri la 1 milion de locuitori și pe locul doi la capitolul decese, cu 19 cazuri la 1 milion de locuitori. Chiar dacă în Chișinău, unde sunt cele mai multe cazuri de COVID, sunt tot mai puține paturi libere în spitalele strategice municipale, după cum au anunțat reprezentanții primăriei, premierul a spus că în spitale sunt suficiente locuri pentru internarea pacienților, iar cea mai mare problemă este deficitul de lucrători medicali.

Citește și Moldova: Spitalele din Chișinău sunt aproape de limită din cauza creșterii numărului de cazuri

Sursa: Rador

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. pe 22 mai Chicu spunea :
    „„Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi. Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni. Ce-ai făcut, june, în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea. Si medici, cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de două ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal”

    Acum sa venim si noi cu o declaratie ? 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.