G4Media.ro

Premierul Republicii Moldova: ”Sunt cetăţean român, dar prin mine curge sânge de…

Premierul Republicii Moldova: ”Sunt cetăţean român, dar prin mine curge sânge de om”

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a făcut vineri o declarație controversată la TVR Moldova, unde a spus că are și cetățenie română, dar a evitat să spună dacă se consideră român, menţionând că prin venele lui curge sânge de om.

„Noi, cu românii, suntem fraţi care trăim în două state diferite, independente, reciproc recunoscute şi trebuie să avem înţelepciunea ca să respectăm statutul respectiv”, a mai spus Ion Chicu, potrivit TVR Moldova.

Premierul a evitat să răspundă şi la întrebarea moderatorului dacă Rusia este un stat expansionist.

„Vă sugerez să invitaţi ambasadorul Rusiei. Nu cred că comportamentul statelor din regiune este tema prioritară. Puteţi să mă întrebaţi şi despre comportamentul altor state din regiune. Nu cred că este tema cea mai interesantă pentru telespectatori”, a spus Ion Chicu.

Foto: Ion Chicu / Tribuna.md

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Ești rus ‘te dreacu de aicea!

 2. Te dracu de jeg. Romania e buna doar că să vă puteți plimba liniștiți prin UE. Toate cetățeniile ar trebui retrase….să circulați prin Rusia . In rest Romania de căcat. Ruși bolșevici.

 3. Fiecare țară cu proștii ei.

 4. Cetățenia Română este bună!
  Dar maica Rusia îi clocește pe acești pui…

 5. Chicu, ca cum e primsinistru, ca cand este roman prin venele caruia curge sange de vipera pro-mosco…vita.

 6. Du-te dracului de bolsevic de stepa ! Cetatenia romana e buna ca sa aveti voi drepturi, nu ca dati o ceapa degerata pe tara asta sau pe romani. Caractere infecte, v-ati luat toti cetatenie si proprietati prin Romania dar pentru voi soarele rasare de la Moskva ever !

 7. nu mai generalizați aiurea, români proști (dar și români frumoși și deștepți) avem pe ambele maluri de Prut. Nu locul în care ne-am născut ne face mai buni ca ceilalți.

 8. ne-a linistit , nu e reptilian

 9. Si eu care credeam ca curji sangi de porc

 10. Am mers la sursă, adică la înregistrarea emisiunii, respectiv la fragmentul cu pricina. Politicianul NU rostește nicăieri și nici o clipă fraza prezentată în mod FALS ca citat, de g4media, în titlu.

  Dacă ar fi spus-o ca în titlu, ar fi avut și alte Conotații negative. Inclusiv aceea că românii nu ar fi oameni. Dar respectivul nu a zis niciunde ceea ce este cu rea intenție și fals citat în titlu: ”Sunt cetăţean român, dar prin mine curge sânge de om”!

  Vă rog, corectați titlul ca atare.

 11. Mai mult ca sigur un reporter insistent l-a intrebat daca ii curge prin vine sange de roman si omul a raspuns in gluma ca ii curge sange de om, un raspuns as spune mai degraba diplomatic.. dar sa incepi sa arunci cu noroi cum au facut comentatorii de mai sus mi se pare oribil… E premierul Moldovei, de Dumnezeu ati fi vrut sa raspunda? Oricum nici in stirea de la sursa (TVR Moldova) nicaieri din text nu rezulta exact cuvintele astea… Dar de ce ma mir eu, nu cumva comentatorii de mai sus sunt niste tovarasi vrednici de la sputnik?

 12. Orcum aici sint mai multe jeguri decat peste Prut. Daca iesiti in strada si intrebati daca Ro a procedat corect cand a cedat Basarabia fără un foc de arma im 40, 99 dintr-o 100 de oameni o sa spuna Da.
  Si atunci unde sint jegurile si gunoaiele? Uitativa in curtea voastra de tradatori si fatarnici. Vedeți numai teritorii, nu oameni…

 13. Unchiul Manea, vecinul nostru din copilăria mea ar fi spus: O secătură, taică, gata oricând să-şi vândă ţara. pentru avantje personale !

 14. Mi se pare corect. Mai intai tre sa fii om si dupa aia roman sau alta nationalitate. Sa nu mai spun ca sa fii roman in strainatate nu suna bine peste tot.

  • Iata imaginea fidela a Nimicniciei! Sa fii Om e lucru mare, sa fii Canalie cu pasaport romanesc e simplu. Exista doua categorii de oameni, asi si nuli. Sarmanul insignifiant Chicu! Si-a pierdut libertatea si identitatea. Si nu mai este decat o personulitate abjecta, lasa, fricoasa. Daca ar fi singurul sau stapan. Daca ar avea libertatea de a alege? Dar nu este. Iar aceasta inseamna ca-i lipseste simtul datoriei si nu mai simte gustul libertatii.

 15. Romania a cedat Basarabia fara un foc de arma pentru ca nu avea nici-o sansa in fata Rusiei. In loc sa le fie mila de Romania, actualilor romani rusificati care sunt basarabenii prefera sa-i barfeasca pe romani decat sa spuna cu curaj ca sunt romani, tot de frica puterii rusesti, frica ce le-a intrat in oase adanc. Deci noi, amaratii de romani de-o parte si de alta a Prutului, ne-am plecat sub vremi si am inghitit galusca supunerii in fata celui mai tare!!! Daca nu ne ajuta conjunctura internationala sa ne reunim, discutiile despre lasitate sunt inutile. Unii mai lasi ca altii!!!

  • Ba avea, numaica ne-am ca… pe noi. Nu mai spun ca dupa Tratatul Ribentrop-Molotov ei orcum numai Basarabia o luau.
   Finlandezii tot atunci au ales alta optiune si au iesit eroi.
   Regretatul istoric Florin Constantiniu zicea ca nu exista in istoria omenirii un episid rusinos asemanator cu cedarea Basarabiei. El știa mai bine.
   Asa ca inainte sa le fie rușine basarabenilor, trebuie sa ne facem mea culpa.

 16. Vreau să le amintesc imbecililor de pretutindeni că numele de România a fost născut prin fuziunea Valahiei (Țară Românească) cu Țara Moldovei. Moldova lui Ștefan cu care orice român se poate mândri. De unde luați atâta ură față de o porțiune de țară care și așa a suferit din cauza lașității și indiferenții semenilor. Avem … avem și avem dreptul la cetățenie română din pricina străbunelor mei care au vărsat sânge pentru că strănepoții să se poată afirmă că o națiune. Am impresia că nici România originală nu mai aparține celor care au luptat cot la cot. Rușine imbecililor care nu știu istoria neamului!!!!!!!!

 17. Chicu nu are cetățenie română, ci are și cetățenie română, de fapt cetățenie europeană. Chicu e cetățean moldovean care are și cetățenie europeană. De asta au vrut moldovenii cetătenia ronână, pentru că este egal cetățenie UE. Românii îl acuză că nu trădează Moldova, punându-le-o pe tavă, că nu e clar de ce îl acuză? Și cum își permit să-l acuze? Unde scrie că cei ce au și cetățenie română, pe lângă cea nativă, trebuie să-și vândă țara?
  Trebuie dată o lege de interzicere a dublei cetățenii, din moment ce dușmanii Moldovei cer moldovenilor ce au și cetățenie română, să-și trădeze și distrugă țara. Sau măcar interzicerea funcțiilor publice. Dodon pe altul chiar n-a găsit?