G4Media.ro

Premierul Orban respinge existența unei legături între numărul de cazuri de COVID-19…

Premierul Orban respinge existența unei legături între numărul de cazuri de COVID-19 confirmate și numărul de teste: ”Este o teorie falsă”

Primul-ministru Ludovic Orban a afirmat, la Digi 24, că nu  există o relație de proporționalitate directă între numărul de testări pentru coronavirus și cel al cazurilor confirmate de COVID-19.

”Este o teorie falsă”, a spus premierul Ludovic Orban.

Acesta susține că procedurile și prioritatea la testare sunt  hotărâte în bazare recomandărilor europene. ”Procedura de testare este decisă de Ministerul Sănătății la propunerea Institutului  Național de Sănătate Public, pe baza recomandărilor formulate și de la nivel european. Există criterii pe baza cărora se decide prioritatea la testare.  Noi respectăm aceste proceduri și testăm în baza acesteia”, a afirmat șeful Guvernului.

Ludovic Orban a spus, pe de altă parte, că obiectivul Guvernului este că majoreze capacitatea de testare care se află la 2.500 de teste astăzi, urmând ca la sfârșitul săptămânii să ajungă la 3.000.

Premierul a evitat să precizeze care ar putea fi nivelul maxim la testărilor. ”E vorba și de câte persoane trebuie testate, noi am redus foarte mult timpul de la recoltarea  exudatului la testare. Este necesar personal specializat pentru că testarea presupune și o experiență. Crește capacitatea în fiecare zi și va crește până la necesarul de diagnosticare”, a mai spus Orban.

Foto: Ludovic Orban (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Dacă presupunem că astea sunt cazurile din Ro(🤣), rata decesului e undeva pe la 4,2% ( presupunând că astea declarate sunt toate decesele, greu de crezut).
  In plus, în România varsta medie pare mai degrabă să bată undeva intre 65-70 de ani, cu destui morti sub 60 de ani și prea puțini peste 80 de ani.
  La partea cu bătrânii peste 80 de ani, opinia mea este că se moare acasă in acest moment in mediul rural, nici nu se mai face testul.

  • Upgrade: mie mi-a iesit varsta medie la decese de 61 de ani, cu precizarea că decesele 53-65 au fost anunțate la grămadă, cu singura precizare că aveau intre 40 si 80 de ani și le-am eliminat din baza de calcul.

  • Ari,
   sunt prea puține cazuri să te apuci să faci acum analize, mai ales în condițiile în care o parte semnificativă a deceselor este datorată infectării bolnavilor internați la Suceava.

  • La noi au murit multi cu comorbiditati, mai ales cei infectati in spitale.

   Daca ar fi ajuns la vreun camin de batrani sau in sate/zone din oras garsoniere cu batrani ar fi murit si batrani ca in Italia si Spania!

 2. Un premier fix pe intelectul lui Bad 🙂

  • E greu oricui să fie pe ”intelectul” unui analfabet cum e trolul dascăl, slujitor la mafia PRO-PSD, care nu știe să scrie și nu înțelege ce citește, așa cum a demonstrat în nenumărate postări. O fi aflat care e legătura între virgulă, subiect și predicat? :))))))))))

 3. Tu esti un premier fals, un ciolanar incompetent, demagog, gargaragiu si politruc,. Ca ministru ai fost o calamitate, inhaitata cu toti infractorii, ieficient, iar acum esti Ciuuma Romaniei !

 4. Cati cumularzi are Romania ? Cati au cel putin pensie + salariu la stat ?

 5. Să citim antiteza: «Existenţa unei legături între numărul de cazuri de COVID-19 confirmate și număruil de teste este o teorie falsă»

  Acum, să luăm cazul particular, în care se face un număr NUL de teste; NUL, adică se fac exact 0,00000 teste!

  Or, dacă nu se face niciun test, iar nicio legătură NU există (conform antitezei), rezultă că se pot confirma cazuri de infecţie, într-un număr fără nicio legătură cu acest număr 0,00000 de teste.

  Deci, antiteza ne spune că medicii pot confirma şi 1000 sau chiar 2000 de cazuri de infectare cu Covid-19, fără să fi făcut niciun test de Covid-19.

  Alo, voi, medicii din România şi medicii de pe tot mapamondul: aţi auzit voi de domnul Şică Mandolină?! Ştiţi voi să diagnosticaţi vreo viroză Covid-19, fără să faceţi niciun test Covid-19?

  Sinteza: Este un bou!

  • Este Pinochio !
   A fi bou presupune a fi prost, ceea ce nu este. Stie clar ca ne minte in fata.
   PNL 0%

  • Ca de obicei, sanitarii se-curiști de la mafia PRO-PSD, mari specialiști în ”teze”, ”sinteze” și ”antiteze” diversioniste folosesc fake-uri doar că astea pot fi ușor demontate pentru că ”copro-culturiștii” sunt foarte slabi, ca troli.
   Zice Orban, conform articolului de mai sus: ”nu există o relație de PROPORTIONALITATE DIRECTA între numărul de testări pentru coronavirus și cel al cazurilor confirmate de COVID-19. E o teorie falsă”
   ”Citeazează ”postacul, în anttiteza diversionistă ”Existenţa unei legături între numărul de cazuri de COVID-19 confirmate și număruil de teste este o teorie falsă”
   Deci, Orban zice că e o teorie falsă legătura de directă proporționalitate trolul ”sintetizează” că ăla ar fi zis că e o teorie falsă legătura propriu-zisă, ceea ce e un fake, cum poate vedea oricine, mai puțini ”milogii” care sunt imbecili, de felul lor.
   ”Sinteza”- orice postac al mafiei PRO-PSD ”e bou” și asta e demonstrabil de fiecare dată.

 6. Acest individ trăieşte ȋn altă lume. Nemţii şi sudcoreeni sunt tâmpiti ? Corea a trecut vârful la 3 martie, are mortalitate de 1,7%. Germania este foarte aproape sau chiar a trecut vârful cu o mortalitate la zi de 1,3%. La noi pare-se că evoluţia este asemănătoare cu Italia, cu un decalaj de 25 de zile. Acum 25 de zile Italia avea rata de 4,9%, noi avem azi 4,2%. Iar Italia 12%.
  ”Este o teorie falsă”. O să aibe curaj să spună acelaşi lucru peste trei săptămâni ? Te apucă disperarea când ȋi vezi pe KWJ şi sică mandolină cum se autolaudă incontinuu, dar timpul lor preferat este viitorul: vom face, vom analiza, vom lua măsuri, vom comanda, vom asigura, vom, vom ……

  • Ratele de mortalitate nu se aplica la cei care nu fac teste destule. Noi avem cu siguranta sute de mii de infectati sau vindecati, dar nu stie nimeni, ca la oamenii de rand s-au facut mai putin de 15.000 de teste si cum la unii au fost cate 3, iti dai seama ca de fapt au fost testati sub 10.000 oameni, deci infim.

  • Dacă o spun trolii ”milogi” ai mafiei PRO-PSD, mai ales cei care se pricep și la ”ratele de mortalitate” nu doar la alea de la bănci, cum tot latră p-aicea, e clar. Cine ”știe” mai ”cu siguranță” decât se-curiștii analfabeți de la mafia PRO-PSD?

 7. Asta o crede ca toata lumea e superficiala ca el. Nu intelege ca pica prost la cine il aude ce debiteaza politicianist !

  • Și când colo, avem numai troli analfabeți ”la cine ii aude ce debiteaza”, unul mai ”pro-fund” decât altul care ”nu inteleg ca pica prost” pentru mafia PRO-PSD toate fake-urile lor, mai ales că pot fi atât d e ușor demontate.

 8. Orban crede că dă bine pe sticlă.

  PSD=Psihopaţi
  PNL=Laşi

 9. Băi boul bălții ,există statistici care arată că peste 30 la sută dintre infectați sunt asimptomatici ,ori dacă nu sunt depistați vor contamina multe alte persoane ori ca să-i depistezi trebuie testată populația prostovane .

  • Cunoaște oare cineva mai bine ”statistica” decât ”boii bălții” de la mafia PRO-PSD, doar ei sunt nu numai ”alfabeți” dar și ”copro-culți”, au demonstrat în atâtea rânduri că ”arată” din ce e ”alcătuită poluarea”, cât de ”crescută e”, cum se pune virgula între subiect și predicat și câte și mai câte.

 10. * Tataru spune marti ca avem in Suceava cel putin 1000 care ar trebui testati
  * Orban spune joi ca avem capacitate de testare 2500/zi
  * Dupa stirioficiale.ro, toata saptamana nu s-au facut mai mult de 1955 de teste/zi, de fapt media e 1755 de teste/zi

  Chiar nu am confirma nici unul dintre alea 1000 de suspecti din Suceava (care intre timp poate au devenit 2000) facand testele alea pentru care avem capacitate?

  PS: Daca aduni toate stirile despre capacitatea de testare doar din Bucuresti, Cluj, si Iasi, iti iese mult mai mult de 2500. Poate ca exista masini si nu exista specialisti care lucreze la ele, dar atunci Orban ar trebui sa spuna public ca avem nevoie de oameni, nu ca testam suficient.

  https://www.economica.net/coronavirus-primaria-capitalei-a-cumparat-aparate-care-pot-face-900-de-teste-pe-zi-fata-120-pana-acum_182001.html
  https://www.g4media.ro/mapn-anunta-cresterea-capacitatii-de-testare-coronavirus-la-institutul-cantacuzino-unitatea-poate-prelucra-pana-la-400-de-teste-in-24-de-ore-prin-reorganizarea-fluxului-activitatil.html
  https://www.reginamaria.ro/stiri/reteaua-de-sanatate-regina-maria-isi-extinde-capacitatea-de-procesare-testelor-pentru-covid-19
  http://www.monitorulcj.ro/actualitate/79120-umf-a-inceput-testarile-pentru-coronavirus-la-cluj-sunt-procesate-700-probezi
  https://www.mediafax.ro/social/aparat-care-poate-face-450-de-teste-in-fiecare-zi-donat-spitalului-de-boli-infectioase-din-iasi-19013999

 11. Premiul „Dancila”.