G4Media.ro

Premierul Orban, reacție la decizia CCR privind dublarea alocațiilor: Cu siguranță există…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Orban, reacție la decizia CCR privind dublarea alocațiilor: Cu siguranță există cale de atac. PNL va majora alocațiile în cinci trepte, ultima în iulie 2022

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Focșani, că guvernul mai are căi de atac împotriva dublării alocațiilor, după ce Curtea Constituțională a respins sesizarea făcută de Executiv.

Întrebat de jurnaliști dacă mai există vreo altă cale de atac împotriva acestei măsuri, Orban a răspuns: ”Cu siguranță. Am mai trăit acest episod. PNL va dubla alocațiile, dar va dubla alocațiile așa cum am hotărât, în cinci trepte, ultima treaptă va fi la 1 iulie 2022”.

”Deocamdată e numai un anunţ al Curţii Constituţionale, aşteptăm motivarea, în funcţie de motivare vom decide ce avem de făcut. Din punctul nostru de vedere, creşterea alocaţiilor este o prioritate (…), dar această creştere a alocaţiilor trebuie făcută ţinând cont de realitatea economică, de resursele aflate la dispoziţia bugetului, astfel încât să nu fie o creştere mincinoasă care să nu poată să fie suportată ulterior şi să nu genereze consecinţe economice defavorabile”, a mai spus Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

Prim-ministrul a adăugat că o dublare a alocaţiilor în acest moment ar conduce la o creştere a deficitului bugetar cu peste o jumătate de punct procentual.

„Dublarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, ceea ce înseamnă o creştere a deficitului semnificativă, o creştere a deficitului cu 0,6%”, a precizat Ludovic Orban.

CCR a anunţat, joi, că a respins, cu unanimitate de voturi, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea privind respingerea OUG 123/2020 pentru modificarea art.3 din Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

Pe 19 august, Camera Deputaţilor a respins, în calitate de for decizional, Ordonanţa 123/2020 care modifică şi completează articolul 3 din Legea 61/1993 în scopul majorării graduale a cuantumului alocaţiei pentru copii.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: BREAKING Curtea Constituțională a respins sesizarea guvernului împotriva dublării alocațiilor

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. O, 2 lei per etapa, avem rachete de platit ca vin rusii peste noi si trebuie sa-i biruim.

  2. curind ceva se va schimba -referitor la ccr .

    • CCR a votat în unanimitate!
      Inclusiv doamnele numite de iohanis au votat împotriva sesizării.
      Ce mama naibii vrei să se schimbe și de ce?
      Vrei să țină Orban loc de CCR? :)))

  3. Sigur i-a spus despre cale, Nicușor Dan, la dineul de la Cotroceni.

  4. Dragi romani, va rog sa nu respectati deciziile Curtii constitutionale. Semneaza Premierul Meu, Guvernul Meu.

  5. Grija mare!

  6. Dacă azi cu 150 de lei cumperi 100 de pâini și mâine cu 300 cumperi tot 100 de pâini, dar care e șmecheria cu majorarea… Mai rău e ca inflația lovește pe toți… În special pe cei cu venituri mici. Statul ar face bine sa crească capacitatea de cumpărare nu pomana înainte de alegeri. Ce frumos ar fi dacă sa zicem pentru fiecare copil îți este diminuat impozitul pe salariu.. Nu cumva ar avea interes toți cei cu copii sa aibă salariu, dar inclusiv romii

    • Cata vreme Romania e intr-o uniune cu oameni mult mai bogati, preturile sunt determinate de aia. Nu fac babele inflatie decat la pretul patrunjelului. Pana si ala vine probabil de la o multinationala care poate sa il trimita pe piata din Germania. Nu mai zic de energie, scandura, badanta etc.

    • Inflatia n-a mai depasit 5% de o vesnicie. Alta abureala nu mai aveti la PNL?! Pana in decembrie PNL e la 25% GARANTAT!

    • Lasă, bă, nazismele
      Toți copiii sunt egali, indiferent de veniturile părinților! Ai înțeles? Sau e nevoie de desen?

  7. I_as blestema dar nu pot, sunt ortodox. Ăștia sunt mai rai decât PSD_ul.Am 3 copii, chiar îmi pusesem speranța în dublarea alocației mizere dar surpriza: Orban, Catu și Iohanis aruncă cu bani în stânga și în dreapta dar pt copii n_au. Sunt niște slugi nemernice ale bolșevicilor din occident. Sa va fie rușine imputitilor!

  8. Traiasca parintii care traiesc (sic)din alocatiile copiilor! Si care toarna plozi,in continuare,pentru asi sporii veniturile si pentru a asigura cu noi vlastare viitorul lumii interlope.Bravo tovarasi!Sa nu va abateti de la directivele trasate de …….Cu astia vom asigura necesarul fortei de munca,in viitor,ca o sa le placa munca,ca magarului fuga.Evident,nu tuturor,doar vreo 90%.Vreau sa fiu confuz,dar situatia este atat de evidenta incat toata lumea isi da seama la ce ma refer.Simplu,la fauna cu care Romania este fruntasa in lume si care nu lipseste de la vot,fereasca sfantu’.

  9. Gogu are dreptate!Daca se vroia , se majora cu 150 lei salariul tuturor și se impozita de la minim pe economie +150 lei!!!!Nu gândește nici macar usr+!!!!

  10. Sigur că există! E și atacul cerebral!

  11. Eutanasierea prin inanitie este cea mai sigura solutie.

  12. A-si sporii veniturile e putin spus.Pe langa faptul ca acesti beneficiari,o parte din ei,devin vlastarele interlopilor,majoritatea lor devin focarul perpetuu al celor care nu se pot integra in societate.Vesnica problema a marii nevoi europene de integrare a acestora.Cred ca exista si un calendar in acest sens, dar a fost abandonat.S-au alocat fonduri,dar degeaba,pentru ca procedurile acestea presupun niste exigente si ele nu aduc voturi.E mai simplu asa,ii dai omului banul in mana si esti sigur ca te voteaza,fara sa-ti pese ca o asemenea metoda devine o frana in calea integrarii sociale a acestei categorii,din ce in ce mai numeroasa.Parca seamana si cu cealalta metoda initiata de Dragnea,concretizata in PNDL.De ce sa iei fonduri europene,mai bine iti da Guvernul bani pentru dezvoltare locala,ca nu te verifica nimeni.Doamne,ce vremuri traim!Sa refuzi banii europeni,pe fata,in conditiile in care te imprumuti continuu pentru a asigura pensiile nesimtite si pensiile amaratilor.Ce fel de legi avem,de nu pedepsesc astfel de fapte?A sunt facute tot de ei!Dar oare legea asta privind Programul National de Dezvoltare Locala este constitutionala?Eu cred ca nu,fiindca Constitutia obliga statul sa asigure cetatenilor un trai decent.Ori,pe aceasta cale a risipei nu se poate asigura niciodata.

  13. Intrusu!!!!Ai solicitat în viața ta fonduri europene???Stii ce presupun???Aceste fonduri europene sunt bune în contextul unei dezvoltări pe termen lung adică să faci un drum în 5 ani,nu că iei azi și termini mâine!!!Trebuie sa ai 2 ani de activitate cu profit,trebuie să găsești firma de consultanță eligibila de cine este la putere,trebuie să faci licitație publică,trebuie să fie eligibil din punct de vedere al consultantului și arhitectul și constructorul!!!!Și apoi controale din 3 în 3 luni.Daca depășești o etapă,ai penalitati,dacă nu depășești stagnezi până te controlează!De pe margine este frumos dar,când te implicit este …o mare păcăleală!!!Totul este făcut să nu ai randament,mai ales când omul este de buna credinta si vrea să facă ceva!!!Este exact ca la banca dar,cu mai multe hârtii și,fără dobândă!!Astepti 3 luni să îți deconteze banii pe care ii investesti(Deci,trebuie să îi ai!!!) și, de cele mai multe ori consideră că ceea ce ai cheltuit nu este eligibil!!În același timp,riști să devii neeligibil pentru că într-o perioada se acorda pentru rural,în altă perioada pentru urban!!De aceea,sunt cele mai indicate pentru administrații pe termen lung,asta în situația în care sunt lăsate să termine proiectele începute!!!

  14. E o vorba in popor,”chelu isi pune mana-n cap”.Pentru cine nu stie,crede ca dumneata ai dreptate.Dar eu le pomenesc de Cluj Napoca,de Oradea,de Brasov si de o sumedenie de localitati,chiar si din mediul rural,cu primari care n-au beneficiat de sprijin de la guvernanti.Acestia cum au reusit sa finanteze modernizarea localitatilor lor cu fonduri masive europene?Simplu!Prin coerenta administrativa,prin seriozitate si disciplina financiara.Daca in sala de sedinte a consiliului local miroase a coruptie de cum deschizi usa,acea localitate,prin reprezentantii sai,n-o sa poata accesa fonduri europene.Eu nu cred ca pentru Romania sunt alte reguli decat pentru alte state.A folosi alternativa bugetului de stat(care este completat tot timpul cu bani de inprumut,cu dobanzi,de cele mai multe ori oneroase)doar din cauza birocratiei si a prefinantarii inseamna ca alesii respectivi nu au ce cauta in acele functi.N-am auzit pe nimeni sa-si dea demisia din pricina aceasta.Atentie!Ei nu sunt salariati,ei sunt alesii oamenilor din acea comunitate,in fata carora au facut cu siguranta si asemenea promisiuni.Dar ce sa-i faci,ispita banilor,a legarii de scaun,a privilegiilor de tot felul,a comoditatii sunt mai presus decat onoarea si demnitatea.
    Aici cei mai vinovati sunt Avocatii Poporului, care aveau obligatia,de la lege, sa atace acest act normativ, privind PNDL, la CCR.Iata ca aceasta institutie(A.P.) nu este numai de decor in arhitectura statului nostru,sau numai pentru a servi anumite interese politice,ci,realmente,pentru a apara interesele poporului.Legile, in aceasta privinta,nu trebuie neaparat modificate,ci doar aplicate.Dar se pare ca nu are nimeni curaj sau vrednicie sa faca acest lucru,desi stau pe niste salarii supraoccidentale.Tare mi-e teama ca aceste risipe desantate,odata si-odata,se vor razbuna.Urmasii nostri cu siguranta ne vor injura,daca nu vor pleca in alte zari si si mai tare mie teama ca se doreste acest lucru.De aceea e bine sa nu se mai indemne la plecare,daca se mai doreste sa ramana in functiune aceasta tara.