G4Media.ro

Premierul Orban, nouă rundă de consultări cu reprezentanții din sectorul cultural în…

Premierul Orban, nouă rundă de consultări cu reprezentanții din sectorul cultural în vederea definitivării unei scheme de ajutor de stat

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit din nou cu reprezentanţii sectorului cultural independent, în perspectiva extinderii măsurilor de sprijin destinate operatorilor culturali, context în care s-a stabilit că aceştia vor fi implicaţi activ în procesul de definitivare a unei scheme de ajutor de stat dedicate actorilor independenţi, aflată în lucru, într-o etapă avansată, la Ministerul Culturii.

Potrivit unei informări pe pagina de facebook a Guvernului, discuţiile au avut în vedere „continuarea şi îmbunătăţirea aplicării proiectelor finanţate din fonduri naţionale şi europene, precum sprijinul acordat de Guvern proiectelor culturale, granturile de care pot beneficia operatorii culturali organizaţi sub formă de SRL sau PFA pentru capital de lucru şi acordarea, pe parcursul acestui an, a indemnizaţiei de şomaj pentru angajaţii a căror activitate a fost restricţionată din raţiuni de protecţie sanitară”.

„De asemenea, reprezentanţii sectorului cultural independent vor fi implicaţi activ în consultările pentru definitivarea unei scheme de ajutor de stat dedicate actorilor independenţi, aflată în lucru, într-o etapă avansată, la Ministerul Culturii. Totodată, vor fi derulate consultările şi cu privire la crearea unui registru al operatorilor culturali, în scopul asigurării accesului nediscriminatoriu al entităţilor din sectorul cultural la măsurile de sprijin”, se arată în postare.

Premierul a subliniat că are toată deschiderea pentru continuarea consultărilor în scopul identificării cât mai rapide a soluţiilor pentru susţinerea sectorului cultural, menţionează sursa citată.

La întâlnire au mai participat vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan.

 

Sursa Foto: Facebook/Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Stop, schema de stat ramane la stat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.