G4Media.ro

Premierul Orban: Nu pot fi luate măști pentru toți elevii / Prioritar…

Premierul Orban: Nu pot fi luate măști pentru toți elevii / Prioritar e să asigurăm măști pentru copiii din medii vulnerabile, trebuie să existe măști dacă un copil vine fără mască la școală

Premierul Ludovic Orban a reluat, luni, afirmațiile făcute la sfârșitul săptămânii trecute de vicepremierul Raluca Turcan, anume că nu pot fi asigurate măști pentru toți elevii care merg la școală, dar a spus că prioritatea va fi acordată elevilor din medii vulnerabile. Întrebat în legătură cu disponibilitatea măștilor, el a făcut trimitere – asemenea ministrului Educației, Monica Anisie – la ordonanța prin care guvernul a alocat bani pentru autoritățile locale, așa încât acestea să facă achizițiile de electronice și materiale sanitare necesare pentru școală.

Întrebat în legătură cu disponibilitatea măștilor pentru elevi și profesori, după ce încep școlile, Orban a amintit că guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care a alocat 175 milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autorități locale și unități de învățământ, pentru echipamente electronice și materiale sanitare, incluiv măști.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Sa vina toti copii fara masca la scoala ca Lucovidul sa le dea masti. Cand e sa luati taxe de la parinti, le luati imediat. Dar cand e sa faceti ceva pentru copii, „nu sunt bani, n-avem pentru toti, dam doar la cativa”. Lucovide, pleaca de la guvernare ca esti un dezastru!!!!

  • Bai tata, Orban e un politician mediocru pe care nu l-am apreciat niciodata. Dar nu-mi place sa critic de dragul de a critica. Omul a spus ceva corect si anume ca e normal ca guvernul sa asigure masti pentru copiii din medii defavorizate. Tu ce-ai inteles de aici ?

  • Propagandistii pesedisti au sarit ca jivinele pe Anisie, in mod evident disproportionat doar ca sa para justificata motiunea. Motivul real pentru care vrea PSD sa-l reinstaleze pe Grindeanu la Guvern, desi nedeclarat, este clar la lumina zilei.

 2. Dar tu măi Ludovic Șpriț mergi la farmacie și-ți cumperi mănuși și măști sau sunt de la protocol .Rușine măi jigodie !

 3. Dar să spălați miliarde euro în investiții gonflabile si sa puneti la cale cu Iohannis „curățarea bubelor” criminalilor PNL avti bani.

 4. Bah neamuri proaste ce sunteti!

 5. Destul de logic ce spune Orban. Mastile sunt precum articolele vestimentare, batistele, ciorapii si alte consumabile individuale. Este drept ca ele maresc costul vietii dar nici guvernul nu are alta solutie, banii bugetului vin tot de la cetateni, deci tot ce poate face guvernul este sa-i ajute pe cei defavorizati sau vulnerabili. Dar sa-i ajute pe toti cetatenii nu are sens, ar insemna sa se joace de-a da-mi banii ca sa-ti dau banii inapoi. Trebuie sa existe o sursa de bani pentru orice, iar sursa de bani o reprezinta munca oamenilor. Daca munca este ineficienta si banii sunt putini. De asta tarile bogate se straduie sa aiba productie cu valoare adaugata mare, ca exemplu nu sa vanda lemn brut furat din padure ci mobila sau case din lemn.

  • Ce o fi făcut cu contractul ăla mare și vechi de 2 luni, ca spunea ca-l reziliază azi dacă nu apar măștile?!

 6. Băi sică mandolină bețivul țării, dar la guvern când vii ,plătești tu mașina, benzina , șoferul? Apa de pe masă de la ședințele de guvern le cumperi tu ? Sau am uitat tu nu bei apă. Măștile și mănușile guvernanților și a parlamentarilor de unde sunt ? D3 abia astept moțiunea de cenzură sa pleci unde îți este locul la cârciumă cu halba de bere in față ca nici Iohanis nu te mai vrea e sătul de gafele tale.

  • Ludovic Spriț este nevinovat el atât poate atât arată vinovat e Mălai Mare ,Mare regizor la teatrul de comedie de la Cotrocenistadt.

 7. Au mai dat vreun comunicat legat de contractul ăla, că ziua a trecut?!