G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă, la Chișinău: România urmărește cu îngrijorare provocările majore cu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă, la Chișinău: România urmărește cu îngrijorare provocările majore cu care se confruntă Republica Moldova în sectorul energetic

Premierul României, Nicolae Ciucă, a afirmat vineri în conferința de presă ce a urmat ședinței comune de guverne de la Chișinău că declarația comună a lui Klaus Iohannis și Maia Sandu a oferit posibilitatea unui nou început în relația bilaterală, după semnarea Foii de Parcurs din 23 noiembrie de la București dintre cei doi șefi de state. El a mai spus că guvernul României este atent și la sectorul energetic și urmăreşte cu îngrijorare provocările majore cu care se confruntă Republica Moldova în acest domeniu:

 • „Vrem investiții românești consistente. Pentru ca acest lucru este nevoie de efoturi pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și a climatului mediului de afaceri. Este un efort necesar pentru dezvoltarea de ansamblu a Republicii Moldova, pentru locuri de muncă mai bine plătite pentru ca bunăstarea să se simtă la nivelul fiecărui cetățean (…) Suntem alături de Republica Moldova în acest domeniu sensibil pentru cetățeni (energetic, n.red.). În mai puțin de trei luni semnat un document ce vine în continuarea Foii de Parcurs – vă oferi asistența de 100 de milioane de euro, construcția de poduri de frontieră și reducerea tarifelor de roaming (…) Vrem racordarea fermă a Republicii Moldova prin drumuri și poduri prin rețele de gaze și electricitate și proiecte de dezvoltare locală […] Ritmul acesta să devină o constantă pentru binele cetățenilor noștri”, a concluzionat Ciucă.

Omologul său, Natalia Gavriliţa, a vorbit de susţinerea României în acest sens.

 • „Doresc să menţionez în mod special memorandumul privind cooperarea în domeniul securităţii energetice. Criza energetică globală care a afectat şi Republica Moldova a fost o nevoie în care ni s-au văzut prietenii”, a punctat aceasta, citată de Agerpres.ro.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. De cand a inceput si Romania sa urmareasca cu ingrijorare? Asta e treaba lu’ nea Caisa Dulapior

 2. Curg belelele garla in sectorul energetic din Romania, romanii sunt jefuiti prin intermediul facturilor la gaz metan si electricitate, Ministerul Energiei (PNL) si ANRE (PSD+UDMR) nu fac nimic, politrucii de acolo iau zeci de mii de euro lunar, dar Ciuca e mai atent la vecini si „urmareste cu ingrijorare provocarile majore cu care se confrunta Republica Moldova”. 🙂

 3. Platiti-va incalzirea, si nu cu bani tipariti de voi. Cu bani munciti.

  Nu mai cresteti porci in fundul curtii, bagati-va la munca la patron ca sa produceti un pic mai mult.

  Da, nu pare placut, dar strategia de azi nu plateste incalzirea.

 4. Si cum faceți voi cand urmăriți?! Miau, miau?!!

 5. Probabil de-aia sunt probleme la noi, că le urmăreau cu îngrijorarea pe-alea din Moldova și n-au fost atenți la ale noastre.

 6. Urmărește cu îngrijorare?
  Cu empatie?
  Era mai bine spus „cu neputința”!

 7. Moldova trebuie doar sa isi plateasca factura si va avea gaz.

 8. „România urmărește cu îngrijorare provocările majore cu care se confruntă Republica Moldova în sectorul energetic”

  Cam pe cand si o privire ingrijorata catre problemele energetice cu care se confrunta Romania?!