G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă, după ce președintele Iohannis a anunțat amânarea rotativei guvernamentale:…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Nicolae Ciucă, după ce președintele Iohannis a anunțat amânarea rotativei guvernamentale: Ajung la Bucureşti, discut cu partenerii de coaliţie şi luăm o decizie

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, joi, la Cluj-Napoca, despre o eventuală amânare a rotativei guvernamentale în contextul grevei din educaţie că va fi luată o decizie după ce va ajunge la Bucureşti şi va discuta cu partenerii din coaliţie.

„Ajung la Bucureşti, discut cu partenerii de coaliţie şi luăm o decizie”, a răspuns Nicolae Ciucă, întrebat dacă vor fi amânate procedurile pentru rotativa guvernamentală, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu crede că poate fi făcută în timpul negocierilor cu sindicatele din educaţie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că rotativa guvernamentală se amână, pentru că nu se va face în timpul grevei din educație. Președintele a subliniat că nu e important dacă se face peste o săptămână sau două, ci să avem o procedură clară și stabilitate.

„În mod normal, mâine ar trebui să înceapă procedura, asta în condiţiile în care greva din învăţământ se finalizează. Vom vedea. (…) Atunci, este nevoie ca Guvernul şi coaliţia, la modul general, să negocieze în continuare cu sindicatele până se găseşte o soluţie. (…) Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat. Şi una, şi alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând”, a spus şeful statului.

Context

Miercuri, președintele Klaus Iohannis declara că rotația guvernamentală se poate realiza conform calendarului stabilit prin protocol, până la 1 iunie. Președintele a confirmat că a avut o discuție cu liberalii, în care le-a cerut „să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea”.

„Calendarul inițial al rotației sau al rocadei poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în varianta optimală ea s-ar putea încheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus și celor din PNL. Le-am solicitat să trateze negocierile din coaliție și cu greviștii cu toată seriozitatea. (…) Numai de instabilitate și de certuri politice nu avem nevoie”, a declarat președintele Iohannis. Detalii aici.

Circa 15.000 de oameni au participat, joi, la mitingul profesorilor, la care s-au alăturat și sute de elevi, anunțând că susțin demersul cadrelor didactice. Liderii sindicatelor din învățământ au anunțat că greva generală din școli continuă, iar marți va fi organizat un nou protest cu mii de oameni la Cotroceni.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Nu stiu exact ce a declarat la Cluj, dar sper ca fost militar sa aiba onoare si sa-si respecte cuvantul. Vineri! depunerea mandatului

 2. Hellvig ia deciziile, nu Ciuca.

 3. Brusc, am avut si eu o revelatie.

  Oare Ciuca exista? E o persoana in carne si oase? E real? Are carte de identitate? Are o adresa fixa? Exista rude sau oameni care il cunosc?

  Mie imi pare un actor de proasta calitate adus de la un teatru mic de provincie si pus sa joace un rol.

  Nu razbate absolut nimic de la acest om. Nu are nicio opinie, nu are nicio convingere, nu are niciun plan. Nu poate sa decida nimic, nu e capabil sa faca nimic de capul lui. Absolut nimic. Sta si asteapta mereu sa ii spuna altii ce sa faca (Iohannis, Hellvig, Ciolacu sau poate alti brokeri de putere pe care nu ii vedem, nu ii stim).

  Cred ca e de departe cel mai nul prim-ministru pe care l-am avut in ultimii 30 de ani. Am ajuns sa o spun si pe asta, dar Dancila era o lumina pe langa el. Femeia aia a avut curajul sa ii refuze lui Dragnea adoptarea acelei ordonante de urgenta. Asa ceva ar fi de domeniul SF-ului in cazul lui Ciuca.

  A reusit pana la urma Iohannis sa produca o mizerie cumplita in politica din Romania. Asta o sa fie singura lui „realizare”. A reusit perfect sa produca un stat esuat, condus in intregime de condamnati penal, plagiatori, agramati sau nulitati sinistre, lucru care se reflecat direct in functionarea aparatului de stat sau a sistemelor de sanatate si educatie.