G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă are noi competențe: Cancelaria sa preia elemente din componența…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă are noi competențe: Cancelaria sa preia elemente din componența secretariatului general al Guvernului, anunță purtătorul de cuvânt al Executivului

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, o hotărâre în baza căreia au fost extinse competenţele Cancelariei Prim-ministrului, fiind preluate şi elemente din componenţa Secretariatului General al Guvernului, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Guvernul a aprobat astăzi hotărârea privind stabilirea atribuţiilor, organizarea şi funcţionarea Cancelariei Prim-ministrului. Au fost astfel modificate structurile organizatorice, extinzându-se şi competenţele Cancelariei Prim-ministrului. Astfel, pe lângă cele două direcţii deja existente, Direcţia protocol şi relaţii internaţionale şi, respectiv, Direcţia de comunicare şi relaţii cu presa, a fost înfiinţată Direcţia asigurare resurse, Compartimentul juridic şi Serviciul de evaluare, analiză şi coordonare strategică. Au fost preluate cu această ocazie elemente din componenţa Secretariatului General al Guvernului, odată cu atribuţii care, de asemenea, vor fi şi suplimentate cu necesitatea de a gestiona elementele de coordonare pentru procesul de aderare a României la OCDE”, a arătat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Cărbunaru a menţionat că aderarea la OCDE reprezintă „un obiectiv de ţară extrem de important”, deoarece oferă acces „la o platformă globală de resurse de bunăstare”. În acest sens, a precizat că 90% din investiţiile străine directe, la nivel global, sunt realizate de statele membre OCDE.

Potrivit hotărârii de guvern, a fost înfiinţat Consiliul Consultativ, organ colectiv din care vor face parte reprezentanţi ai mediului academic, de afaceri şi ai societăţii civile, cu rol de a emite propuneri, opinii şi analize în domeniul de competenţă al Cancelariei Prim-ministrului.

Cancelaria Prim-ministrului va avea rol de coordonator pentru Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Agenţia Naţională pentru Romi, Agenţia Naţională Anti-Doping, Autoritatea Competentă pentru Reglementarea Operaţiunilor Petroliere Offshore, Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, structuri cu personalitate juridică, finanţate de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Numărul maxim de posturi din cadrul Cancelariei Prim-ministrului va fi de 103, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora. Personalul Cancelariei va fi format din funcţionari publici şi personal contractual.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Adevarul e ca e si capabil!

  2. Doar in tarile bananiere incompetentii (cum e Ciuca) primesc noi competente. 😛

  3. Io zic să preia și serviciile de informații! Să aibă omul totul!

  4. Ce are?!!
    Ciuca e incompetentul tipic in functia pe care azi, vremelnic, o ocupa, spre nenorocul romanilor si al Romaniei!!!!