G4Media.ro

Premierul Netanyahu anunță că Israelul și Arabia Saudită se apropie de ”o…

sursa foto: AFP

Premierul Netanyahu anunță că Israelul și Arabia Saudită se apropie de ”o pace istorică”/ Palestinienii spun că nu va exista pace până nu se va ține cont de drepturile lor legitime

Israelul şi Arabia Saudită sunt „aproape” de o pace „istorică”, a declarat vineri prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu la ONU, considerând că palestinienii nu au drept de „veto” asupra relaţiilor arabo-israeliene, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Reamintind normalizarea în 2020 a relaţiilor cu trei ţări arabe pe care a descris-o drept „zorii unei noi ere”, el a estimat că „suntem apropiaţi de o descoperire şi mai spectaculoasă, de o pace istorică între Israel şi Arabia Saudită”.

Prinţul moştenitor saudit al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman, supranumit MBS, a afirmat şi el recent, într-un interviu acordat televiziunii americane Fox News, că monarhia sunnită şi statul evreu „se apropie în fiecare zi” de o normalizare a relaţiilor lor.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a avertizat joi că nu va exista pace în Orientul Apropiat şi Mijlociu dacă nu se va ţine cont de „drepturile legitime” ale poporului său, adică de aplicarea unei soluţii a două state, aminteşte AFP.

Iranul trebuie să se confrunte cu o ameninţare „credibilă” pentru a opri programul nuclear, a declarat, de asemenea, la ONU premierul israelian Benjamin Netanyahu.

„Atât timp cât voi fi prim-ministru al Israelului, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arme nucleare”, a promis premierul.

În discursul său la ONU, el a declarat că „mai presus de toate, Iranul trebuie să se confrunte cu o ameninţare nucleară credibilă”.

Textul discursului a menţionat o ameninţare „militară” credibilă împotriva programului nuclear iranian, şi nu „nucleară”, a dat asigurări biroul primului ministru, invocând „o interpretare greşită”.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...