G4Media.ro

Premierul Moldovei respinge apelul Transnistriei pentru creșterea numărului de militari ruși

Premierul Moldovei respinge apelul Transnistriei pentru creșterea numărului de militari ruși

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, consideră neserioase propunerile administraţiei transnistrene cu privire la majorarea de circa 10 ori (până la 4,2 mii) a numărului de pacificatori ruşi în misiunea de menţinere a păcii de pe Nistru, transmite Infortag, preluată de Rador.

„Tiraspol a făcut asemenea declaraţii de-a lungul anilor, din acest motiv consider că discuţia acestui subiect e una neserioasă. există multe astfel de declaraţii, nu numai din partea Tiraspolului”, a spus luni premierul.

Potrivit lui, „această problemă nu se abordează în mod special, întrucât nu este nevoie de majorarea contingentul de menţinere a păcii”.

Întrebat despre proiectul de rezoluţie, înaintat de opoziţie, cu privire acordarea votului de încredere ministrul de Externe şi Integrare Europeană, Aurel Ciocoi, premierul a spus că „nu vede niciun motiv pentru demisia acestuia”.

Moţiunea a fost înaintată săptămâna trecută, după ce ministrul a spus că „Federaţia Rusă a intervenit în Războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge”, ceea ce a provocat nemulţumire din partea participanţilor la conflictul militar de pe Nistru.

„Nu văd niciun motiv de demisie. Cuvintele ministrului au fost interpretate greşit, inclusiv, de jurnalişti. El a avut în vedere forţele ruse de menţinere a păcii, care au acţionat în conformitate cu acordul semnat în 1992. Punct”, a spus Chicu, refuzând să mai facă careva comentarii.

Săptămâna trecută, în presa rusă şi transnistreană au apărut informaţii precum că „autorităţile” din Transnistria intenţionează să restabilească numărul de pacificatori ruşi în misiunea de menţinere a păcii de pe Nistru, prevăzute în documentele Comisiei Unificate de Control (CUC). Acest lucru a fost anunţat de co-preşedintelui comisiei din Transnistria, Oleg Beliakov.

Foto: Trupe ruse în Transnistria (Sursa: Europa Liberă)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Adevarata Transnistrie este tot teritoriul dintre Nistru si Bug, si era locuit la inceputul secolului 19, cand a ajuns Imperiul Rus pe-acolo in majoritate de Romani (Moldoveni) (70%) si Tatari Europenizati (in care se asimilasera si Gotii, etc) (30%). Nu existau pe-acolo Rusi, iar Ucrainienii erau doar foarte rari.

  Asa-poreclita Republica XYZ Transnistreana este o simpla tarla pe care o poti ara intr-o zi. Rusia nu o poate apara, iar NATO are interesul vital sa dispara. Deci va disparea. Nu exista nicio forta de pacificare rusa, exista doar niste amarati de soldati pedepsiti sa traiasca intr-un fel film prost. Mafiotii de cartier neo-bolsheviki care se dau „liderii” regiunii sunt niste nimeni care vor da rapid bir cu fugitii.

  Pericolul Rusesc nu este in „Transnistria”, ca asta Romania o poate rade instantaneu. Pericolul Rusesc este in sculele Rusilor de la Bucuresti care saboteaza achizitionarea tehnicii militare de catre Armata Romana si modernizarea Romaniei in general (inclusiv Dragnea si oamenii lui), pentru a slabi Romania in fata unei eventuale ofensive Rusesti dinspre Crimeea inspre Dobrogea si Bugeac.

 2. Ce mare branza prezenta a inca 4000 de ostasi rusi in fosta RSS Moldoveneasca.
  Oricum daca NATO vrea sa invadeze Moldova de Est / Ucraina sau Rusia astia 4000 sunt mai nimic

 3. Bai, cum suna asta:
  „pacificatori ruşi” !!!
  🙂