G4Media.ro

Premierul Ludovic Orban, de Ziua Constituţiei: Consider util să luăm în calcul…

Premierul Ludovic Orban, de Ziua Constituţiei: Consider util să luăm în calcul chiar reexaminarea sistemului constituţional şi legislativ

Premierul Ludovic Orban a transmis, duminică dimineaţa, un mesaj cu prilejul Zilei Constituţiei României, prin care susţine că schimbările prin care a trecut societatea românească, în ultimii 28 de ani, evidenţiază nevoia de îmbunătăţire în plan constituţional şi legislativ.

„Se împlinesc, astăzi, 28 de ani de când românii au aprobat, prin referendum, în 1991, prima Constituţie a ţării de după căderea comunismului. Ziua de 8 Decembrie, în care marcăm Ziua Constituţiei României, are putere de simbol al garanţiei că legea fundamentală a ţării pune în centru interesul şi drepturile cetăţenilor, statul de drept şi idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989. Schimbările prin care a trecut de atunci societatea românească evidenţiază nevoia continuă de adaptare la prezent şi, mai ales, de îmbunătăţire în plan constituţional şi legislativ. Ceea ce toţi am trăit însă în ultimii câţiva ani, din păcate, ne-a demonstrat că valorile Constituţiei au nevoie să fie permanent vegheate, pentru ca derapaje de orice natură de la democraţie, de la principiile statului de drept, să nu mai fie posibile”, a afirmat Orban, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Primul ministru susţine, în mesajul său, că legea este una pentru toţi şi îi asigură pe români că va „cultiva respectul pentru lege”.

„Aşteptările şi interesul cetăţenilor trebuie să fie prioritare pentru puterea decizională şi administrativă din România. Să le respectăm, să lucrăm pentru oameni, luând, la timp, cu bună credinţă şi nepărtinitor, deciziile necesare pentru progres şi binele comun. Consider în egală măsură util să luăm în calcul chiar reexaminarea sistemului constituţional şi legislativ, atunci când vom avea momentul politic oportun, astfel încât democraţia să fie întărită. Nu putem tolera sub nicio formă încălcarea Constituţiei, pentru că vrem să menţinem în siguranţă drumul european pe care România s-a înscris după căderea comunismului. Este crezul meu, ca prim-ministru, şi al întregii mele echipe de miniştri”, a mai precizat premierul.

Ziua Constituţiei României se sărbătoreşte la 8 decembrie.

Constituţia din 1991 a fost prima de după Revoluţia din decembrie 1989. A fost adoptată în şedinţa Adunării Constituante din 21 noiembrie 1991 și intrat în vigoare în urma aprobării ei prin Referendumul naţional de la 8 decembrie 1991, cu o majoritate semnificativă: din numărul de 10.948.468 de participanţi, 77,3% au răspuns afirmativ, 20,49% negativ, voturile nule reprezentând 2,3%. Legea fundamentală a fost revizuită în 2003.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. „simbol al garanţiei că legea fundamentală a ţării pune în centru interesul şi drepturile cetăţenilor”

    PSD si votantii PSD au pus legea fundamentala in centru si i-au dat un sut de s-a dus peste poarta.

    Trebuie sa fii inconstient sa crezi ca statul lucreaza pentru tine. Sau sluga bugetara.

  2. Asa ar arata normalitatea si statul sa se puna prin reprezentantii sai si bugetarul , sluga sau nu, in slujba cetateanului .Micsorarea aparatului de stat si a numarului de angajati este insa benefica, ca si modificarea -pe ici pe colo ,in punctele esentiale a constitutiei chiar in scopul afirmat de premier. Miile de oameni , ce vor pleca din sistemul micsorat, vor fi obligati sa se angajeze in privat ,iar cei ramasi angajati la stat vor fi obligati sa munceasca mai mult in institutii .

  3. De ziua prostitutiei trebuia sa schimbi Constitutia, greiere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.