G4Media.ro

Premierul Liz Truss l-a convins pe Regele Charles să nu participe la…

sursa foto: YUI MOKPOOLAFP

Premierul Liz Truss l-a convins pe Regele Charles să nu participe la summitul privind schimbările climatice / Regele intenționa să țină un discurs la reuniunea liderilor mondiali

Regele Charles, un militant pasionat al protecției mediului, a renunțat la planurile de a participa la summitul Cop27 de luna viitoare privind schimbările climatice, după ce Liz Truss i-a spus să nu participe, informează The Times.

El intenționa să țină un discurs la reuniunea liderilor mondiali din Egipt.

Truss, care, de asemenea, este puțin probabil să participe la reuniunea organizată la Sharm el-Sheikh, a obiectat la planurile regelui în timpul unei audiențe personale la Palatul Buckingham luna trecută.

Decizia este posibil să alimenteze tensiunile dintre noul prim-ministru și noul monarh, deși o sursă din Downing Street a afirmat pentru The Times că audiența a fost cordială și că „nu a existat nicio ceartă”.

Vestea vine pe fondul suspiciunilor că guvernul ar putea să atenueze sau să renunțe la obiectivul său de mediu de a atinge „zero net zero” până în 2050.

O sursă regală de rang înalt a declarat: „Nu este un mister faptul că regele a fost invitat să meargă acolo. El a trebuit să se gândească foarte bine ce măsuri să ia pentru primul său turneu în străinătate și nu va participa la Cop”.

Aceștia au spus că decizia a fost luată la sfatul guvernului și a fost „în întregime în spiritul de a fi mereu atent ca rege că acționează la sfatul guvernului”.

Cea de-a 27-a Conferință a Națiunilor Unite privind schimbările climatice, cunoscută sub numele de Cop27, se va desfășura între 6 și 18 noiembrie.

Charles este încă hotărât să își facă simțită prezența acolo, iar modul în care va face acest lucru este „în discuție activă”. O sursă regală de rang înalt a declarat că „doar pentru că nu este prezent fizic, nu înseamnă că Majestatea Sa nu va găsi alte modalități de a o susține”.

O sursă care îl cunoaște pe Charles a declarat că ar fi „personal dezamăgit” să lipsească și că „totul este pregătit pentru a merge”, având planificate mai multe angajamente în jurul Inițiativei sale pentru piețe durabile (SMI), care are ca scop să convingă întreprinderile să investească în inițiative ecologice.

Regele este respectat ca o voce proeminentă în ceea ce privește problemele de mediu și face campanie pe această temă de mai bine de 50 de ani.

El a ținut discursul de deschidere la Cop21 de la Paris în 2015, făcând apel la o „vastă campanie de tip militar” pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și îndemnând liderii mondiali să aloce „trilioane, nu miliarde de dolari”. De asemenea, a jucat un rol esențial în convocarea și încurajarea liderilor mondiali să semneze la evenimentul istoric Acordul de la Paris privind clima.

El a ținut un discurs în cadrul ceremoniei de deschidere a Cop26 de la Glasgow, în care a cerut liderilor mondiali să adopte o „poziție de război” pentru a face față amenințării schimbărilor climatice. Într-un discurs video la conferința de anul trecut, mama sa i-a salutat activitatea. „Este o sursă de mare mândrie pentru mine faptul că rolul de lider pe care soțul meu l-a jucat în încurajarea oamenilor să protejeze planeta noastră fragilă continuă să trăiască prin munca fiului nostru cel mare Charles și a fiului său cel mare William”, a spus ea. „Nu aș putea fi mai mândră de ei”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

 1. Viitorul nu contează, hai să fim proști și să poluăm cât mai mult acum!

  • Ce treabă are poluarea cu schimbările climatice?
   CO2 e poluant?

  • Monica si gelu nu stiu nici macar cat face 2 + 2.

   Pai ma gelule, poluarea e de mai multe feluri si da, CO2 e poluant amtosferic si un gaz care mareste efectul de sera din atmosfera

 2. Interesant. Regele a fost „convins”de anal-fabeta Liz. Ce dracu de rege e asta? Face exact ce îi spune oculta Deep. E clar de ce au matrasit-o pe Queen. Cu o zi înainte
  să moară, aceiași anal fabeta a fost la regina. Cred că a convons-o că e bine pentru ea sa moară puțin. Ce monștrii conduc lumea acum. Sabatul vrăjitoarelor. Pregătiti rugurile și coasele.