G4Media.ro

Premierul Japoniei a dizolvat Parlamentul înainte de alegerile generale din 31 octombrie

Sursa foto: Twitter/ Fumio Kishida

Premierul Japoniei a dizolvat Parlamentul înainte de alegerile generale din 31 octombrie

Premierul japonez Fumio Kishida a dizolvat camera inferioară a Parlamentului joi, pregătind scena pentru alegerile generale din această lună, în timp ce încearcă să susțină sprijinul pentru noul său guvern, relatează CNN.

Votul, care va avea loc pe 31 octombrie, va fi primul test major al lui Kishida după ce a câștigat alegerile pentru conducerea partidului de guvernământ din 29 septembrie și a fost numit oficial cel de-al 100-lea prim-ministru al Japoniei pe 4 octombrie.

Mass-media locală a sugerat că guvernul Partidului Liberal Democrat, condus de Kishida, speră să profite de recentul declin la nivel național al cazurilor COVID-19, pentru a susține sprijinul populației pentru partid.

Fostul prim-ministru, Yoshihide Suga, nu a participat la cursa pentru conducerea partidului său, după un mandat turbulent marcat de o scădere a sprijinului public în timp ce se lupta cu pandemia de coronavirus.

Kishida face presiuni pentru ceea ce el numește un „nou capitalism”. El a promis că va crește salariile pentru clasa de mijloc și va implementa un pachet de stimuli economici în valoare de cel puțin 290 de miliarde de dolari pentru a revigora a treia cea mai mare economie din lume, potrivit Reuters.

El s-a angajat să consolideze răspunsul guvernului împotriva COVID-19 și a declarat marți că va oferi gratuit populației cea de-a treia doză de vaccin începând din luna decembrie.

Premierul s-a angajat, de asemenea, să promoveze o regiune Indo-Pacifică liberă și deschisă pe fondul creșterii tensiunilor cu China și Coreea de Nord.

Sursa foto: Twitter/ Fumio Kishida

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Japonia, CopyPaste-ul Mondial, a CopyPaste-uit Finantele de la Americani. Sunt curios care le-ar fi PIB-ul real fara Finante, ca datoria e clara. Mereu vanduti cu 3 ani in avans.

    Popor puternic, au avut vecini de la care sa invete … Feudalism pana-n 1850, s-au omorat intre ei minim 3000 de ani, iar dupa, putere globala … Fenomenul Nr. 1.

    Asta inseamna sa crezi ca te tragi din Amaterasu. (un iobag fugit din Coreea)

    Altfel spus, niste coreeni mai cu stil. (oricat de mult ar uri acest adevar genetic)