G4Media.ro

Premierul japonez Fumio Kishida îl va demite pe consilierul care a spus…

Sursa foto: European Council

Premierul japonez Fumio Kishida îl va demite pe consilierul care a spus că „nu suportă” cuplurile LGBT

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a anunţat sâmbătă că intenţionează să-l demită pe unul dintre secretarii săi pentru remarci discriminatorii despre minorităţile sexuale, după ce consilierul a declarat că „nu ar vrea să locuiască” lângă un cuplu de lesbiene, gay, bisexuali sau transgender, avertizând că dacă este permisă căsătoria între persoane de acelaşi sex, oamenii vor fugi din Japonia, relatează Reuters şi The Japan Times, citate de Agerpres.

În remarci publicate vineri de presa locală, Masayoshi Arai, un birocrat guvernamental de elită care serveşte ca secretar executiv al premierului şi lucrează pentru Kishida din octombrie, a adăugat că „nu suportă nici măcar să vadă” cuplurile de acelaşi sex.

Arai a făcut aceste comentarii în timpul unei conversaţii neoficiale cu reporterii la Biroul Prim-Ministrului cu privire la poziţia prudentă a lui Kishida faţă de recunoaşterea legală a căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

„Comentariile lui sunt scandaloase şi complet incompatibile cu politicile administraţiei”, a declarat Kishida în remarci difuzate de postul public NHK.

Kisihida a spus că intenţionează să îl demită pe Arai, care ulterior şi-a cerut scuze pentru comentarii „derutante” făcute după ce Kishida a declarat în parlament că este nevoie de o analiză atentă în legătură cu căsătoria între persoane de acelaşi sex din cauza
impactului ei potenţial asupra structurii familiei.

Comentariile lui Arai sunt o jenă pentru Kishida, în timp ce el se pregăteşte să găzduiască alţi lideri din Grupul celor Şapte naţiuni în mai, notează Reuters. Spre deosebire de Japonia, care a fost condusă de Partidul Liberal Democrat (LDP, conservator) aproape toate ultimele şapte decenii, restul G7 permite căsătoria sau uniunile civile pentru cupluri de acelaşi sex.

De asemenea, incidentul ar putea eroda şi mai mult sprijinul său public, care, potrivit sondajelor de opinie recente, s-a redus la jumătate la aproximativ 30% faţă de anul trecut în urma unei serii de demisii ale unor înalţi oficiali.

Aceste demisii l-au inclus pe Mio Sugita, un viceministru al afacerilor interne şi comunicaţiilor, care a demisionat în decembrie
după comentarii despre persoanele LGBT şi comunitatea indigenilor Ainu din Japonia.

Publicitate electorală

Într-un sondaj publicat de NHK în iulie 2021, cu două luni înainte ca Kishida să devină prim-ministru, 57% din 1.508 de respondenţi au susţinut recunoaşterea legală a uniunilor între persoanele de acelaşi sex.

Pentru că nu au voie să se căsătorească, cuplurile de acelaşi sex nu pot moşteni reciproc bunurile şi li se refuză drepturile părinteşti asupra copiilor unuia sau celuilalt.

În noiembrie, un tribunal din Tokyo a menţinut interdicţia căsătoriei între persoanele de acelaşi sex, dar a declarat de asemenea că lipsa de protecţie juridică pentru familiile formate din persoane de acelaşi sex le încalcă drepturile omului.

Japonia rămâne singura ţară din G7 care nu recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex sau uniunile civile, în timp ce mulţi membri ai LDP, condus de Kishida, se opun conceptului.

Tribunalul Districtual Sapporo a decis în martie 2021 că interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex este neconstituţională, dar Tribunalul Districtual Osaka a hotărât că este constituţională în iunie 2022, aminteşte The Japan Times.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Daca sunt comunisti, sa lupte si ei pentru democratie cum au facut altii.

 2. Mu*e ba comunistilor. Nu mai are dreptul omul sa zica nimica ca repede se ataca neinplintii .

 3. Si-e exprimat o parere, nu mai e voie sa spunem ce gandim?

  • Cand gandu tau implica dispretul ilogic a unei fiinte vii care isi vede de viata ei , NU.

  • @Hm
   Nu mai este voie prin lege. Adica poti sa incerci daca chiar vrei sa te dea careva in judecata.🤣
   Bine ati venit in lumea libera de vorbe.

 4. Sa spunem ca nu-i suportam pe albii heterosexuali. Se simte cineva discriminat?

 5. Nici mie nu-mi plac bărbații albi heteros.exuali. De ce vă ofticați pentru o preferinta?

 6. „Japonia rămâne singura ţară din G7” …singura tara normala din G7 care nu se aliniază politicilor progresisto-comuniste. Bravo Japonia!