G4Media.ro

Premierul Janez Jansa a anunțat revenirea diplomaților sloveni în capitala Kiev: „Acţionăm…

Sursa foto: © European Union 2021 - Source: EP / fotograf: Mathieu Cugnot

Premierul Janez Jansa a anunțat revenirea diplomaților sloveni în capitala Kiev: „Acţionăm să convingem #UE să facă acelaşi lucru”

La câteva zile după vizita-surpriză la Kiev, premierul Sloveniei, Janez Jansa, a anunţat revenirea diplomaţilor din ţara sa în capitala ucraineană, transmite luni dpa, citată de Agerpres.

Ucraina are nevoie de sprijin diplomatic şi diplomaţii Sloveniei se vor întoarce în curând la Kiev, a declarat şeful executivului sloven duminică seară într-un tweet prin care şi-a anunţat decizia.

„Acţionăm să convingem #UE să facă acelaşi lucru”, a adăugat el.

Ambasadorul Sloveniei şi personalul ambasadei care au părăsit Kievul împreună cu diplomaţii multor altor ţări atunci când a izbucnit războiul din Ucraina se vor întoarce în capitala Kiev săptămâna aceasta, a relatat şi postul de televiziune sloven.

Jansa a călătorit la Kiev marţea trecută, în cadrul unei vizite-surpriză alături de omologii săi din Polonia şi Republica Cehă.

Cei trei s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu premierul Denis Şmîhal pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de Ucraina după invazia rusă începută în 24 februarie.

Sursa foto: © European Union 2021 – Source: EP / fotograf: Mathieu Cugnot

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...