G4Media.ro

Premierul israelian Netanyahu promite un răspuns ”puternic, rapid şi precis” după atacurile…

sursa foto: COHEN / POOL / AFP

Premierul israelian Netanyahu promite un răspuns ”puternic, rapid şi precis” după atacurile din Ierusalimul de Est

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a promis sâmbătă un răspuns „puternic, rapid şi precis” dat „terorismului”, după două atacuri palestiniene în Ierusalimul de Est, dintre care unul, lângă o sinagogă, s-a soldat cu şapte morţi, informează AFP, citată de Agerpres.

„Răspunsul nostru va fi puternic, rapid şi precis”, a declarat prim-ministrul israelian pentru presă, înaintea unei reuniuni de urgenţă a cabinetului restrâns de securitate. „Nu căutăm escaladare, însă nu suntem gata pentru orice scenariu”, a adăugat el.

Vineri seara, un palestinian de 21 de ani a ucis cu focuri de armă şapte persoane lângă o sinagogă în Ierusalimul de Est în timpul rugăciunilor de Şabat, înainte de a fi lichidat după o cursă de urmărire.

Acest atac a survenit la o zi după un raid al armatei israeliene la Jenin, în nordul Cisiordaniei ocupate, atac soldat cu moartea a nouă palestinieni.

Sâmbătă dimineaţa, două persoane, un tată şi fiul său, au fost rănite în Ierusalimul de Est de un palestinian de 13 ani.

După atacul de vineri seara, premierul israelian Benjamin Netanyahu promisese „măsuri imediate”, fără alte precizări, şi i-a invitat pe israelieni să nu-şi facă dreptate ei înşişi, ci să lase aceasta în seama armatei şi poliţiei.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că îşi va întări dispozitivul cu un batalion în Cisiordania.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pai tre sa ii impace pe ultraortodocsi cumva, nu?

  2. Razbunarea va fi contra Iranului.

    • @ Ciobanul Bucur – Altul care se uita la mizeria tv a lui ghita! Razbunarea israelienilor nu o sa o afli tu, sezi bubico linistit.