G4Media.ro

Premierul israelian Netanyahu acuză Hezbollah că depozitează armament într-un cartier din Beirut,…

Premierul israelian Netanyahu acuză Hezbollah că depozitează armament într-un cartier din Beirut, lângă o companie de gaze, unde ar putea avea loc „următoarea explozie”/ Hezbollah neagă acuzaţia

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat marţi organizaţia libaneză Hezbollah că depozitează armament lângă o companie de gaze dintr-un cartier din Beirut, cerând oamenilor ”să acţioneze acum” pentru a protesta împotriva depozitului. Hezbollah a negat în schimb acuzaţia, transmite Reuters, citată de News.ro.

Într-un mesaj video adresat Adunării Generale a Naţiunilor Unite, pre-înregistrat din cauza pandemiei de coronavirus, Netanyahu a avertizat că depozitul de armament din cartierul Janah se află ”unde ar putea avea loc următoarea explozie”, după explozia care a avut loc pe 4 august în portul din Beirut, care a provocat moartea a aproape 200 de oameni.

Libanul a ajuns în pragul dezastrului financiar şi al unui vid politic, în urma demisiei guvernului interimar din cauza exploziei din august, atribuită de autorităţi depozitării necorespunzătoare, timp de ani de zile, a uneo cantităţi mari de azotat de amoniu.

”Le spun oamenilor din Janah că trebuie să acţioneze acum. Trebuie să protestaţi. Pentru că dacă va exploda, va fi o altă tragedie. Spun poporului din Liban că Israelul nu îi vrea niciun rău. Dar Iranul da”, a spus Netanyahu.

”Iranul şi Hezbollah v-au pus în mod deliberat pe voi şi familiile voastre într-un pericol grav. Şi ceea ce ar trebui să clarificaţi este că ceea ce au făcut ei este inacceptabil. Ar trebui să le spuneţi, dărâmaţi aceste depozite ”, a spus el.

Liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a negat acuzaţiile lui Netanyahu şi a spus că acesta încearcă să-i provoace pe libanezi împotriva Hezbollah cu acuzaţii legate de existenţa unor depozite de rachete în Beirut.

Misiunea Iranului la Naţiunile Unite nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Biroul purtătorului de cuvânt al armatei israeliene a afirmat într-un comunicat, după discursul lui Netanyahu, că Israelul şi Forţele de Apărare ale Israelului au informat despre acest depozit, precum şi despre altele ”de mai multe ori, atât ONU, cât şi alte reţele diplomatice suplimentare, precum şi prin diferite canale media”.

”Expunerea acestor depozite, astăzi, a fost făcută cu scopul de a cere din nou guvernului libanez, cu sprijinul comunităţii internaţionale, să intervină în această chestiune şi să permită civililor libanezi să se protejeze ”, a spus acesta.

O fotografie afişată de Netanyahu în timpul discursului său, care se presupune că arată intrarea în ”fabrica de rachete”, a fost făcută de la sol în Beirut, sugerând că provine de la un agent de informaţii israelian.

https://www.news.ro/externe/premierul-israelian-netanyahu-acuza-hezbollah-ca-depoziteaza-armament-intr-un-cartier-din-beirut-hezbollah-neaga-acuzatia-1922401530002020090619497168

sursa foto: Facebook\ Benjamin Netanyahu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.