G4Media.ro

Premierul israelian Naftali Bennett condamnă masacrul din Bucea fără să menționeze Rusia

Sursa foto: Emmanuel DUNAND / AFP

Premierul israelian Naftali Bennett condamnă masacrul din Bucea fără să menționeze Rusia

Premierul israelian Naftali Bennett a condamnat marţi uciderea unor civili în oraşul ucrainean Bucea, dar nu a acuzat forţele ruse că sunt răspunzătoare de aceste crime, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Descoperirea civililor ucişi în această suburbie a Kievului, după retragerea trupelor ruse, a revoltat întreaga lume. Guvernul ucrainean consideră că este vorba de un genocid, dar Moscova a respins acuzaţiile că ar fi responsabilă de crimele respective şi a acuzat Ucraina de o înscenare cu scopul de a denigra Rusia.

„Suntem şocaţi de imaginile teribile din Bucea – scene groaznice – şi le condamnăm. Suferinţele cetăţenilor ucraineni sunt imense şi facem tot ce putem ca să ajutăm”, a spus premierul într-o conferinţă de presă televizată.

Reuters observă că, de la începutul invaziei ruse în Ucraina, Israelul a fost rezervat în criticile aduse Rusiei, invocând eforturile de mediere ale lui Bennet pentru încetarea războiului. De asemenea, guvernul israelian doreşte să menţină deschise canale de comunicare cu militarii ruşi în Siria, unde aviaţia israeliană loveşte frecvent ţinte iraniene.

Sursa foto: Emmanuel DUNAND / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Pai numai ei trebuie sa detina drepturile de autor ale cuvantului genocid. Cand vine vorba de ukraenieni e doar crima de razboi desi sunt peste 1500 de civili executati

  2. Pai numai ei trebuie sa detina drepturile de autor ale cuvantului genocid. Cand vine vorba de ukraenieni e doar crima de razboi desi sunt peste 1500 de civili executati.

  3. Israelienii joaca mai mult de partea lui Putin: premierul Israelului facea presiuni asupra lui Zelenski sa accepte toate cererile Rusiei, zeci de avioane si iahturi ale oligarhilor sunt adapostite in Israel etc.

  4. l-a informat mosadul cine erau defapt acei oameni intinsi pe jos.

    • Că ți-o fi zis ție mă-ta, nu?

    • Bolovanule, vezi că ministrul de externe a spus clar că rușii sunt vinovați!

  5. Când nu era manga!