G4Media.ro

Premierul israelian, în autoizolare după ce fiica sa a fost testată pozitiv…

Premierul israelian, în autoizolare după ce fiica sa a fost testată pozitiv / Bennett şi-a atras critici după ce soţia şi copiii săi au fost în vacanţă în străinătate 

Premierul israelian Naftali Bennett a intrat în carantină duminică, în aşteptarea rezultatului la testul PCR de COVID-19, după ce fiica sa în vârstă de 14 ani a fost testată pozitiv la noul coronavirus, a anunţat biroul prim-ministrului israelian, transmite Reuters, citată de Agerpres.

După ce a aflat de rezultatul testului fiicei sale, Bennett a plecat de la reuniunea săptămânală de cabinet şi s-a dus acasă.

Contaminarea fiicei lui Bennett – care a fost vaccinată împotriva COVID-19, a precizat biroul premierului – vine pe fondul unei răspândiri cu repeziciune a infecţiilor cu coronavirus în Israel, cauzată de deosebit de contagioasa „variantă Omicron”.

Biroul premierului nu a dezvăluit dacă adolescenta a fost infectată cu varianta Omicron sau cu Delta.

Înainte de şedinţa de cabinet, Bennett, care s-a vaccinat cu o „doză booster” pe 20 august, precum şi alţi membri ai guvernului lui au făcut teste antigen rapide, la care au primit rezultate negative.

Bennett şi-a atras critici după ce soţia şi copiii săi au fost în vacanţă în străinătate mai devreme în decembrie, în pofida apelurilor sale către israelieni de a contribui la îngrădirea Omicron prin anularea planurilor de călătorie în afara ţării. Ulterior, guvernul său a aprobat măsuri de interzicere a călătoriilor israelienilor în majoritatea ţărilor. Aceste măsuri au fost precedate de interzicerea intrării străinilor în Israel, aminteşte Reuters.

Cel mai nou bilanţ al pandemiei anunţat de autorităţile israeliene a indicat raportarea a 1118 cazuri de infectare cu Omicron, acest număr dublându-se de la o zi la alta.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Si politicienii israelieni se auto-exclud de la restricții, care sunt aplicabile doar prostimii.

  2. Pai nu erau deja injectati in sevraj cu doza a saptea?
    Sa stea in beciul antibomba, nu sa umble brambura!

  3. se pare ca „supunerea” lor este mult mai mare fata de ….”elita”