G4Media.ro

Premierul interimar al Republicii Moldova, un apropiat al lui Dodon, recunoaște că…

Premierul interimar al Republicii Moldova, un apropiat al lui Dodon, recunoaște că starea de urgență propusă de guvern este folosită în scopuri politice

Şeful guvernului interimar de la Chişinău, Aureliu Ciocoi, a recunoscut că instituirea stării de urgenţă pentru o perioadă de 60 de zile în Republica Moldova este nejustificată şi utilizată în scopuri politice, precizând că intervalul de două luni nu a fost propus de executiv, informează joi Radio Chişinău, transmite Agerpres.

Guvernul interimar a lăsat la latitudinea parlamentului stabilirea intervalului de timp pentru starea de urgenţă, deputaţii fiind cei care au stabilit perioada de 60 de zile, a specificat Ciocoi, citat de IPN.

Aureliu Ciocoi, fost consilier al preşedintelui socialist prorus Igor Dodon, a declarat într-o emisiune miercuri seara la un post de televiziune local că instituirea stării de urgenţă pentru o perioada de 60 de zile este lipsită de logică, apreciind că ar fi fost suficientă doar o lună, cu posibilitatea prelungirii acesteia.

„Cred că 30 de zile ar fi fost suficient, dar în hotărârea cu care am mers noi în faţa parlamentului nu am indicat niciun termen. Se putea institui, iniţial, starea de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile şi, ulterior, în funcţie de evoluţia epidemică să se decidă dacă se prelungeşte sau nu. Pot să recunosc că recomandarea cu care a venit guvernul în faţa parlamentului a fost folosită în scopuri politice”, a declarat premierul interimar moldovean la postul de televiziune TV8.

Instituirea stării de urgenţă, votată de deputaţii Partidului Socialiştilor (PSRM, de stânga, prorus) şi ai Partidului Şor – condus de oligarhul Ilan Şor, care se ascunde în străinătate de justiţia moldoveană după ce a fost condamnat în prima instanţă în dosarul furtului miliardului de dolari din 2014 – a fost criticată de opoziţie, pe motiv că este utilizată pentru amânarea declanşării alegerilor parlamentare anticipate.

sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Macar are bunul simț si recunoaște cinstit…
    😂😂😂