G4Media.ro

Premierul Indiei, declarat cel mai influent lider mondial pe Twitter, urmat de…

Sursa foto: narendramodi.in

Premierul Indiei, declarat cel mai influent lider mondial pe Twitter, urmat de Biden și Erdogan / Pe ce locuri se situaează Macron, Scholz și Zelenski

Premierul Indiei, Narendra Modi, preşedintele SUA, Joe Biden, şi cel al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ocupă primele trei locuri, în această ordine, într-un clasament al celor mai influenţi 50 de lideri mondiali pe Twitter în anul 2022, a anunţat firma Twiplomacy, o platformă care, începând din 2012, urmăreşte îndeaproape avansul diplomaţiei digitale, transmite EFE, citată de Agerpres.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ocupă locul 7 în acest clasament dominat de lideri din America Latină. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, ocupă poziţia a 12-a, în timp ce cancelarul german Olaf Scholz se află pe locul 48 al celor mai influenţi lideri mondiali pe Twitter.

Într-un comunicat emis miercuri, Twiplomacy a explicat că a elaborat un nou algoritm de clasificare pentru a identifica influenţa pe Twitter a unei liste concrete de utilizatori.

Analizând datele din intervalul 2 octombrie 2021 – 30 septembrie 2022, algoritmul Twiplomacy a alocat o pondere adaptată unor indicatori precum menţiuni, postări, redistribuiri de postări, amploare, opinii, „îmi place” şi numărul de persoane care urmăresc un anumit cont.

Apoi, Twiplomacy a aplicat variabile suplimentare precum genul, vârsta sau vechimea în funcţie, pentru a da context, a compara şi a înţelege mai bine factorii care influenţează clasamentul.

Într-un moment în care noua conducere a Twitter, după achiziţionarea reţelei de către magnatul Elon Musk, face ca viitorul diplomaţiei digitale să devină incert în această reţea, „un lucru continuă să fie clar: nu se poate elimina socialul din reţele, nici măcar pentru oamenii politici”.

În comunicatul său, Twiplomacy a notat că „primele trei locuri din acest clasament revin liderilor cu o mare personalitate, influenţă geopolitică şi un mare număr de urmăritori la nivel naţional, factori care determină importanţa pe care un lider mondial o are pe platforma” Twitter.

Un loc fruntaş în clasamentul elaborat de Twiplomacy nu se traduce neapărat printr-o cotă mare de popularitate a acestor lideri pe plan intern, remarcă Twinplomacy, care menţionează că mai multe personalităţi clasate pe primele locuri în clasamentul său se confruntă cu provocări la adresa leadership-ului lor în propria lor ţară.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Pai daca au votat indienii…, chinezii parca n-au twitter ca sigur iesea ji ping sau cum ii zice.

  2. Iohannis pe ce loc e?