G4Media.ro

Premierul Ciucă: Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ciucă: Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române

Premierul Nicolae Ciucă  transmis marți un mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române în care arată că mica unire a dus la apariția unor reforme modernizatoare.

Mesajul premierului Ciucă:

„Unirea Moldovei cu Țara Românească sub același domnitor, Alexandru Ioan Cuza, este un exemplu autentic de unitate a voinței românilor, care a deschis calea emancipării și modernizării statului. Au urmat ani de reforme importante în toate domeniile și investiții ce au consolidat apropierea culturală, politică și economică a celor două principate române.

Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române, act vizionar realizat prin unitatea de voință în jurul valorilor și obiectivelor comune.
Am admirat întotdeauna unitatea artizanilor Unirii Principatelor Române din 1859 și eforturile care au continuat până la înfăptuirea Marii Uniri din 1918, visul de veacuri al tuturor românilor.

Responsabilitatea clasei politice și a instituțiilor statului este să onoreze ”actul energic al întregii naţiuni române”, așa cum Mihail Kogălniceanu descria Unirea Principatelor Unite, și să urmeze exemplul reformelor majore care au stat la baza evoluției către România de astăzi. La fel ca acum 164 de ani, dorința de emancipare națională și aspirațiile legitime ale românilor trebuie să rămână repere ale acțiunii statului.
Lecția istorică rămasă peste timp este că prin voință, unitate, curaj și susținerea cetățenilor noștri putem reuși cele mai ambițioase obiective. Aderarea României la NATO, obținerea statutului de membru al Uniunii Europene sunt exemple grăitoare.
România este astăzi în fața unei etape importante pentru viitor. Miza noastră comună este strâns legată de dezvoltarea în ritm accelerat și consolidarea locului în rândul statelor dezvoltate ale Europei și întregii lumi, iar acest proces trebuie să meargă mână în mână cu reducerea decalajelor din societate, care, în mod concret înseamnă capacitatea de a oferi o viață mai bună fiecărui român, condiții și oportunități similare la sate, orașe și în toate comunitățile. În România europeană toți cetățenii trebuie să aibă șanse egale, să se simtă în siguranță și să aibă speranța unui viitor mai bun și mai prosper, vegheat de valorile și libertățile democratice.

Bucuria care ne însuflețește prinși în Hora Unirii la evenimentele dedicate acestei zile și cu multe alte ocazii, dar și coagularea socială pe care o regăsim în momentele dificile îmi dau încredere că românii și-au păstrat spiritul unitar, prețuiesc valorile trecutului si merg impreună spre viitor. Astfel de etape din istoria noastră le păstrăm vii în memoria societății. Se cuvine să le transmitem generațiilor tinere și să le amintim că societatea îi recunoaște și îi urmează pe cei ce deschid noi drumuri prin idealuri nobile. Energia, implicarea și susținerea societății sunt vitale pentru atingerea obiectivelor indispensabile de dezvoltare, răspunsul adecvat la provocările de securitate actuale și valorificarea oportunităților deschise prin sursele de finanțare pe care România le are în acest moment.

Istoria ne dovedește că unirea aduce siguranță, conferă protecție și speranță pentru un viitor bun! Exemplul de viziune, solidaritate, curaj și mobilizare al generației care a realizat Unirea Principatelor ne însoțește, azi, pe drumul pe care dorim să îl urmeze România.

Hai să dăm mână cu mână, pentru prezentul și viitorul nostru european! La Mulți Ani, români! La Mulți Ani, România!”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Mă Ciucă impostorul.

  2. Ciuca, Ciolacu si ceilalti impostori PSD-PNL trebuie huiduiti azi in Piata Unirii din Iasi, pentru ca ei si partidele lor saboteaza zona cu cinism, venind doar cu promisiuni, fara a face insa nimic dupa aia.
    PSD si PNL refuza de 33 de ani sa faca la Iasi autostrada (A8), spitale noi, scoli noi, stadion, sala polivalenta etc, spre deosebire de celelalte zone ale tarii.
    Daca iesenii mai au vreo urma de mandrie in ei trebuie sa-i fugareasca pe go.lanii astia, invitati la Iasi de mafiotii Chirica si „Tabla” Alexe.

  3. care sarbatoare ce sa sarbatorim,faptul ca am ramas ultimii in rromanica,ca ne-am unit cu vlahii care atunci au promis fonduri egale de dezvoltare iar astazi la 164 de ani se vad diferentele de pe luna,sarbatoresc fripturistii si votantii de serviciu adusi la apel!PS mare prost a mai fost Cuza ca a pus botu’ la vrajeala sudistilor!

  4. „sarbatorim” trecerea a inca unui an de,demagogie,minciuna o luare in deradere a locuitorilor Moldovei,de care „conducatorii” nostri prea iubiti isi aduc aminte pe 24 ianuarie si de Sf Parascheva,ne gasete mai dezbinati ca niciodata cu cateva milioane bune de concetateni care si-au luat traista si au plecat spre zari mai bune.Sa sarbatoreasca votantii adusi cu forta si bugetarii ca restul is la munca sa le plateasca lefurile babane si pensiile alea „necajite!

  5. Politrucii moldoveni ajunși în țigănia din bucale,în loc să sprijine interesele Moldovei,votează metroul lui Boc.Din cauza asta sunt prosti actualii moldoveni.Cinste celor care au luptat împotriva acestei mizerii ,unirea cu indienii din Punjab

  6. Ce limbaj de lemn pe scribălăul discursurilor lui Ciucă. La fel ca și-n politica românească, nu spui nimic dar e bine să ieși frumos în poză.