G4Media.ro

Premierul Ciucă, la ceremonia comemorativă de la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti: Ne…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Premierul Ciucă, la ceremonia comemorativă de la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti: Ne aflăm într-un nou moment de cumpănă istorică. De modul în care gestionăm acum crizele generate de acest conflict armat depind viitorul şi bunăstarea noastră viitoare

Nicolae Ciucă a fost prezent, sâmbătă, la ceremonia comemorativă de la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti.

“Momentul istoric pe care îl comemorăm astăzi este definitoriu pentru naţiunea română şi are o profundă însemnătate pentru toţi românii, oriunde s-ar afla pe acest pământ. În plan militar, la Mărăşeşti românii au dus un război de apărare împotriva unui agresor. Într-un moment excepţional, în care existenţa statului român era ameninţată, românii au arătat unitate şi determinare împotriva unui duşman mai puternic şi mai bine organizat. În plan simbolic, Mărăşeşti nu este doar expresia unui sacrificiu suprem în faţa unui destin care de multe ori a fost nedrept cu românii”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul s-a referit la capacitatea românilor de a rezista şi a triumfa în cele mai grele momente.

“Mărăşeşti exprimă o trăsătură naţională pe care nu trebuie să o uităm niciodată şi pe care trebuie să o cultivăm ”Întru Slava Eroilor Neamului”, aşa cum scrie pe frontispiciul Mausoleului de aici, de la Mărăşeşti. Mă refer mai exact la capacitatea românilor de a rezista, de a persevera şi de a triumfa în cele mai grele momente ale existenţei noastre ca naţiune. Mausoleul de la Mărăşeşti este mai mult decât un omagiu adus eroilor neamului. Locul pe unde nu se trece este piatra de hotar a istoriei, pentru care Măriuca Zaharia şi-a dat viaţa, la doar 12 ani zicând: ”Vreau să fac şi eu ceva pentru ţara mea”. ”Pe aici nu se trece” este deviza cu care generalul Eremia Grigorescu şi-a însufleţit ostaşii la Soveja, Oituz, Mărăşti şi Mărăşeşti. A rămas în istorie ca o definiţie a destinului nostru istoric şi naţional, care ne îndeamnă să onorăm sacrificiul suprem pentru Neam şi Ţară”, a mai transmis Nicolae Ciucă.

El a precizat că războiul din Ucraina influenţează viaţa noastră.

“Războiul este cea mai mare tragedie prin care poate trece un popor. Nu departe de graniţele noastre, un alt popor rezistă eroic în faţa unei agresiuni nejustificate, greu de înţeles şi cu consecinţe şi mai greu de evaluat. Odată declanşat, acest război al Rusiei împotriva Ucrainei a influenţat şi va influenţa de acum înainte viaţa noastră şi toate marile decizii. Acest război are un impact uriaş în plan politic, economic şi social. Ne aflăm într-un nou moment de cumpănă istorică. De modul în care gestionăm acum crizele generate de acest conflict armat depind viitorul şi bunăstarea noastră viitoare”, a afirmat premierul.

El a reamintit că apartenenţa la NATO reprezintă garanţia siguranţei şi securităţii României.

“Din fericire, nu suntem singuri. Apartenenţa României la Uniunea Europeană reprezintă garanţia stabilităţii economice, iar apartenenţa la NATO reprezintă garanţia siguranţei şi securităţii noastre. reau să fiu cât se poate de clar cu privire la un aspect esenţial: România a ales drumul său. Este parte a civilizaţiei occidentale. Este un stat democratic, care a făcut eforturi uriaşe să ajungă un partener de încredere în rândul societăţii occidentale. Nu vom părăsi acest drum, pentru că este drumul nostru istoric. În astfel de momente, avem nevoie să exprimăm cu tărie valorile în care credem şi pe care le împărtăşim alături de ţările partenere”, a precizat Nicolae Ciucă.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Pensiile speciale sa traiasca!

  • Mă Ciucă, nu te contrazicem, după cum implementați Programul de Guvernare „Puneți mâna și furați !” depinde bunăstarea voastră viitoare!
   Hai că ați început bine, luați și pielea de pe popor și-l înglodați in datorii pe 10 generații !

  • Daca vrea sa faca ceva, sa isi dea DEMISA.
   Este cel mai incompetent, corupt, analfabet si antinational guvern din istorie.

  • Gestioneaza crizele imprumutand cu 9% dobanda ca sa mareasca salariile bugetarilor!

  • La Ciuca, sloganul perfect e: NU ne e frica de esec! – ca doar e mana in mana cu P$D si-i accepta toti secretarii de stat, pe banda rulanta.
   La final o sa spuna ca el e doar un singur vot/o semnatura.
   Macar Citu avea tupeu

  • Imi este dor de Superman! Am ajuns cu specialul asta sa indoape specialii mai departe!

  • Premierul Caritas, daca dai o cautare pe google „Operaţiuni cu titluri de stat”
   vezi ca bnr se imprumuta pentru el luand banii de la speciali, cu 9% dobanda, ca oricum au destui si nu au ce face cu ei.
   „rostogolirea” perfecta

 2. Cine o fi omorat zecile de mii de romani la Marasesti?

  Si ce faceau rusii in perioada aceea?

  • Erau acolo, aparau statalitatea romana, Wikipedia:

   Dispozitivul forțelor româno-ruse

   Forțele Armatei 1, comandată de generalul Constantin Christescu, erau grupate sub comanda a trei comandamente de corp de armată: Corpul III Armată – comandat inițial de generalul Constantin Iancovescu și ulterior de generalul Aristide Razu, Corpul V Armată – comandat de generalul Ioan Istrate și Corpul VI Armată – comandat de generalul Eremia Grigorescu. În subordinea comandamentului Corpului III Armată au intrat Divizia 5 Infanterie, Divizia 13 Infanterie și Divizia 14 Infanterie. În subordinea comandamentului Corpului V Armată a intrat inițial Divizia 10 Infanterie iar ulterior și Divizia 15 Infanterie, iar în subordinea comandamentului Corpului VI Armată au intrat Divizia 9 Infanterie și Divizia 80 Infanterie rusă.[3]:pp. 361-363 Rezerva Armatei 1 era formată din Divizia 12 Infanterie, Divizia 1 Cavalerie, Divizia 2 Cavalerie, Brigada de Grăniceri și Brigada 1 Călărași.[1]:p. 295

   Forțele Armatei 4 rusă, comandată de generalul Alexandr Ragoza, erau grupate în trei corpuri de armată: Corpul 7 Armată – comandat de generalul Nikolai Leontevici Iunakov, Corpul 8 Armată – comandat de generalul Gheorghi Gheorghevici Elcianinov și Corpul 30 Armată – comandat de generalul Alexandr Nilovici Gavrilov. În subordinea Corpului 7 Armată au intrat Diviziile 13 și 34 Infanterie și Divizia de Cavalerie „Zamurskaia”. În subordinea Corpului 8 Armată a intrat Diviziile 14, 15 și 124 Infanterie (ultima transferată de la Armata 6), iar în subordinea Corpului 30 Armată au intrat Diviziile 71 și 103 Infanterie.[3]:pp. 363-364

   Idem la Marasti.

 3. Cap de lemn vorbește în limba de lemn. În loc să comunice scurt clar și concis, vorbește numai în dodii, alambicat ca un comunist de vază….

 4. Bah ciuca, la Marasesti nu au murit palmasii tarii ca sa aveti voi salarii si pensii speciale nesimtite!

 5. Ce-l mai plimba serviciile lui Iohannis pe „dottore” asta analfabet si plagiator prin tara si peste hotare si-l pun sa citeasca texte in limba de lemn de pe fituici, ca sa-i faca imagine de „mare” om de stat si prezidentiabil pentru 2024! 😀 😀 😀

 6. o fi o zicere originala sau a plagiat-o de pe undeva?

 7. A venit maciuca la popota pt ca se mananca gratis

 8. Ce prezenta, ce lume…se de mancare de pomana

 9. Singura criză a lui Ciucă e că a fost descoperit plagiatul. Oricum, voi veți vota PSDNL peste 50% din nou, fiindcă nici voi nu sunteți oameni cinstiți.

 10. Plagiatorii pensionar special la 50 de ani nu ratează nimic, unde se poate face o poză ceva, hop si el să bage capul. Si minirelufenechiudeputatulsiconsilier Muraru hop si el cu comunicate, unul pentru plagiator, altul pentru el, cine stie când folosesc.

 11. Trebuiau tratați cu spatele!

 12. Eroii de la Marasesti , Au Murit Degeaba ! Ca Pensionarii au Pensii de 1000 de lei pe luna . Si se doreste sa li se Mareasca Salariile la Bugetari , poate ca Bugetarii de lux au deja 5000 de lei pe luna , plus 50 la suta , ajung la niste Salarii de 7500 de lei pe luna . Iar Femeia de Servici de la Bloc va vrea si ea Marire de Salariu de la 2550 lei la 3825 de lei pe luna , ca nu vom avea Bani sa platim Intretinerea cu toata Economia la Apa Calda si Apa Rece , la Apometrele Platite 440 lei . Vor Creste Preturile la Alimente , Necontrolat , vor Creste Preturile si mai mult in Pietze . Vor Incepe Grevele in Toata Romania pentru Marirea de Salarii si la Ceilalti Bugetari . Iar la Pensionarii cu 1000 de lei nu li se da Nimic ! la Pensie .

 13. Comentatorii de pe aici nici nu poti sa-i mai deosebesti, care huserist, care haurist. Fuzionati mai fratilor.
  Va puneti de acord cu lgbt si in rest vad ca nu prea sunt diferente.

 14. Este un moment de cumpana istorica, cel in care in România furtul intelectual este legalizat.