G4Media.ro

Premierul Ciucă l-a desemnat pe Luca Niculescu coordonator național privind procesul de…

Premierul Ciucă l-a desemnat pe Luca Niculescu coordonator național privind procesul de aderare a României la OCDE

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat marți la guvern o reuniune a Comitetului Interministerial pentru coordonarea aderării la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică – OCDE, la care a participat și coordonatorul național privind procesul de aderare a României la OCDE, Luca Niculescu, potrivit unui comunicat al executivului.

România a intrat oficial în etapa de evaluare pentru aderarea la OCDE, iar prioritatea este acum redactarea contribuțiilor la Memorandumul Inițial pe care România trebuie să-l transmită Secretarului General al OCDE, potrivit comunicatului.

Documentul cuprinde o evaluare a alinierii legislației, politicilor și practicilor României la un număr de peste 230 de instrumente juridice ale OCDE.

În ceea ce privește coordonarea internă a procesului de aderare, aceasta se va desfășura în două formate de lucru, atât la nivel de șef de instituții, conduse de prim-ministru, în formatul Comitetului Interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu OCDE, cât și la nivel tehnic, în formatul unui Task Force interinstituțional.

”Aderarea la OCDE reprezintă unul dintre cele mai importante obiective de țară și va permite României să se alăture unora dintre cele mai dezvoltate state ale lumii, oferind astfel șansa dezvoltării economice și deschiderea de numeroase oportunități de investiții pentru România”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. PSDNL ne baga în Schengen și OECD. Useristii se zvarcolesc.