G4Media.ro

Premierul Ciucă, acuzat de plagiat, s-a întâlnit cu rectori de Universități: Pentru…

Sursa: Gov.ro

Premierul Ciucă, acuzat de plagiat, s-a întâlnit cu rectori de Universități: Pentru învăţământul românesc, adaptarea la piaţă este esenţială şi în mod cert investiţiile din zona de cercetare şi inovare sunt cele care pot aduce valoare adăugată

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, la o întâlnire cu rectorii din reţeaua RO European Universities, că pentru învăţământul românesc, „adaptarea la piaţă este esenţială şi în mod cert investiţiile din zona de cercetare şi inovare sunt cele care pot aduce valoare adăugată”, transmite News.ro

 • Premierul Nicolae Ciucă este acuzat că a plagiat în teza de doctorat. Pe data de 18 ianuarie, jurnalista Emilia Șercan a scris în pressone.ro că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. În plus, în aceste zile, jurnalista Emilia Șercan susține că a primit mai multe amenințări de la persoane necunoscute, inclusiv un mesaj pe Facebook messenger de la o persoană care i-ar fi trimis mai multe fotografii private, făcute în urmă cu 20 de ani și despre care jurnalista spuen că i-au fost furate dintr-un dispozitiv electronic. Șercan spune că a trimis către poliție o captură de ecran cu mesajul primit pe Facebook messenger, care includea și pozele personale, iar după o zi mesajul trimis poliției prin Whatsapp a apărut pe un site din Republica Moldova.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu rectorii din reţeaua RO European Universities, fiind analizată tema redefinirii spaţiului european din perspectiva învăţământului superior bazat pe cooperare, pe punerea în comun a resurselor umane și infrastructurii, pe incluziune și mobilitate, arată Guvernul.

Conform sursei citate, subiectele abordate au vizat, printre altele, rolul şi implicarea active ale universităţilor româneşti în alianţele din care fac parte, dar şi asumarea unor iniţiative care să ducă la crearea unui cadru legislativ modern în domeniile educaţiei şi cercetării în România. Astfel, a fost punctată importanţa mobilităţilor studenţilor, a cadrelor didactice şi a cercetătorilor şi crearea unor sisteme simple şi eficiente pentru recunoaşterea perioadelor de studii şi a activităţilor desfăşurate inclusiv sub forma micro certificărilor. Un alt subiect dezbătut a fost cel al creării entităţilor legale aferente alianţelor universitare europene, instrument care va uşura acordarea diplomelor comune şi integrarea acestui concept în cultura academică europeană.

Premierul a arătat că integrarea universităţilor din România în alianţe de universităţi europene este un proces care se realizează treptat, subliniind că va sprijini universităţile româneşti membre ale alianţelor în procesul de consolidare a statutului lor.

„Pentru învăţământul românesc, adaptarea la piaţă este esenţială şi în mod cert investiţiile din zona de cercetare şi inovare sunt cele care pot aduce valoare adăugată. Iar asta se poate face cel mai bine în instituţiile de învăţământ. Vă pot spune că aveţi tot sprijinul meu şi vă încurajez să îi determinaţi şi pe ceilalţi să se implice în demers”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit Guvernului, România are în prezent zece universități care fac parte din alianțe europene, iar în viitorul apropiat, alte universități românești vor fi incluse ca parteneri cu drepturi depline. Cele zece universităţi româneşti membre în alianţe europene reprezintă peste 160.000 de studenţi, din totalul de peste 450.000 de studenţi înmatriculaţi la universităţile de stat din România (35,5% din total). Aceştia fac parte din zece comunităţi de studenţi ale alianţelor europene pe care le reprezintă universităţile româneşti membre, însumând un milion şi jumătate de studenţi la nivel paneuropean. În urma extinderilor preconizate pentru alianţele europene în anul 2022, la care se vor alătura şi universităţi din România, în curând, aproape 50% din studenţii români vor fi afiliaţi unor astfel de alianţe şi vor beneficia de oportunităţile pe care acestea le oferă.

La întâlnire, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă şi rectorii universităţilor româneşti membre ale alianţelor universitare europene, au participat Gigel Paraschiv, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, consilierii premierului Marilen Gabriel Pirtea şi Sorin Costreie, Robert Santa, consilier în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Departamentul de Educaţie şi Cercetare, şi Mădălin Bunoiu, preşedintele ARACIS.

Zona universitară a fost reprezentată la discuţii de membri din conducerea Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca, Universitatea din Petroşani, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Bărbi.
  Da, o eroare tehnica, ce putea sa fie altceva, nu?

  • Te uiți și la credibilitatea acuzatorilor: G4 media (oficiosul USR) și tăpălagă autorul multor dezinformări grosolane. Deci, hai pa! Vedeți cum e cu plagiatul lui Kovesi!!!!

  • Sa se duca la puscarie

  • @Ionut: Ma uit si la acuzator, ai dreptate – sunt niște progresiști „jenibili” pe alocuri , dar este greu de înghițit asta cu IT-ul este de vina, chiar daca ar fi așa.
   Cine se scuza se acuza!

  • deci g4media nu are credibilitate dar esti omniprezent si iarasi ni se baga smecheria cu kovesi. hai fa pasi si ia-l si pe vc asta cu tine. 2 troli distrusi.

 2. Viitorii pensionari speciali s-au ofuscat.Isi arata muschii nesimtirii.

 3. inca o data gogoasa de presa a fost demontata .

 4. trist este pentru cei care habarnisti fiind inca mai cred niste baliverne din presa romanesca .

  • mastroiani e primul ?

  • mastro cica vrea sa iesim in strada sa contrazicem CCR si realitatea . ce o fi patit ?

 5. minciuni pe banda rulanta. si se mai mira ca la sondaje, romanii nu au incredere in parlament, guvern si justitie.

 6. „tehnică” 🤡

 7. De ce CSM ul a admis cererea de pensionare a d-ului judecator daca mai avea o sumedenie de restante in lucru ???…tot o eroare tehnica ? 🙂

  • Probabil ca dreptul la pensie este consfințit prin lege si daca omul îndeplinea criteriile nu se poate opune nimeni.

  • pt ca asa e legea. intrebarea e alta: de ce, daca stii ca se poate pensiona, ii mai dai sarcini???? asta chiar e de neinteles.

  • Dar existența unor cauze de incompatibilitate precum cele din cauză erau stabilite de CSM și Insp.judiciara că fiind abateri disciplinare in cazul in care nu se făcea cerere de abtinere.Tocmai pentru a înlătura orice suspiciune de parțialitate,chiar dacă era doar o aparență(,,it seems to be,,)!

 8. Sunt pe aici si care cred ce spune instanta?! Care cred in cincidenta ca ala a primit dosarul si a doua zi s.a pensionat?! Trebuie sa fii scurt rau sa crezi asa ceva. Romania e o tara foarte corupta,instantele sunt clanuri mafioate.

 9. Ca sa fie clar: metoda coperta nu se face în calculator. Programul acestuia atribuie aleatoriu doar niște numere, dar corespondenta acestora cu dosarele reale (coperțile) se poate schimba apoi dupa cum le convine lor.
  Curte de Apel ar trebui sa tacă, ii pute gura.

 10. A dracului eroare : exact în cazul lui Ciucă ! Să vă fie rușine ” erori” de magistrați !

 11. Bine ‘nteles ca aveti dreptate! Apoi, cine o avea asteptari de „justitie” de la CAB, sa-si puna asteptarea-n cui! CAB-ul este cea mai toxica si mlastinoasa instanta din tara (nu ca alelalte CA-uri ar „rupte din rai”, dar asta le intrece de departe si e logica mafiotic aici, generalu’ sef si ailalti „sefi”, nu „se judeca” in provincie). Intotdeauna CAB-ul a fost „masina de spalat” a „justitiei” romane, de la famiglia Costiniu (el trecuse pana la urma la Inalta…) pana la Cruella de Vil ot CSM pre numele ei Lia Savonea…Incercase Macovei sa „faca curatenie” la un moment dat (cu toate pacatele ei, dar a avut curajul sa incerce macar), dar….ne-am ales numai cu Kovesi (desi nu-i putin lucru in conditiile Romaniei si conducerii sale), ca Daniel Morar a luat drumul lui Basescu….si cam atat.

 12. mizeria USL revarsa

 13. Ce coincidenta, o eroare de natura tehnica si o cerere de pensionare exact in cazul dosarului de plagiat al premierului. Mai lipseste acum doar sa ia foc arhiva de la „un scurtcircuit”.

 14. Apucăturile fanariote de pe Dâmbovița. Iarta-l că este de al nostru , pe restul mâna în gât, pumnul în gură și bocanci la coaste. Care puteți plecați din România.