G4Media.ro

Premierul Ciucă, acuzat de plagiat, s-a întâlnit cu rectori de Universități: Pentru…

Sursa: Gov.ro

Premierul Ciucă, acuzat de plagiat, s-a întâlnit cu rectori de Universități: Pentru învăţământul românesc, adaptarea la piaţă este esenţială şi în mod cert investiţiile din zona de cercetare şi inovare sunt cele care pot aduce valoare adăugată

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, la o întâlnire cu rectorii din reţeaua RO European Universities, că pentru învăţământul românesc, „adaptarea la piaţă este esenţială şi în mod cert investiţiile din zona de cercetare şi inovare sunt cele care pot aduce valoare adăugată”, transmite News.ro

 • Premierul Nicolae Ciucă este acuzat că a plagiat în teza de doctorat. Pe data de 18 ianuarie, jurnalista Emilia Șercan a scris în pressone.ro că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. În plus, în aceste zile, jurnalista Emilia Șercan susține că a primit mai multe amenințări de la persoane necunoscute, inclusiv un mesaj pe Facebook messenger de la o persoană care i-ar fi trimis mai multe fotografii private, făcute în urmă cu 20 de ani și despre care jurnalista spuen că i-au fost furate dintr-un dispozitiv electronic. Șercan spune că a trimis către poliție o captură de ecran cu mesajul primit pe Facebook messenger, care includea și pozele personale, iar după o zi mesajul trimis poliției prin Whatsapp a apărut pe un site din Republica Moldova.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu rectorii din reţeaua RO European Universities, fiind analizată tema redefinirii spaţiului european din perspectiva învăţământului superior bazat pe cooperare, pe punerea în comun a resurselor umane și infrastructurii, pe incluziune și mobilitate, arată Guvernul.

Conform sursei citate, subiectele abordate au vizat, printre altele, rolul şi implicarea active ale universităţilor româneşti în alianţele din care fac parte, dar şi asumarea unor iniţiative care să ducă la crearea unui cadru legislativ modern în domeniile educaţiei şi cercetării în România. Astfel, a fost punctată importanţa mobilităţilor studenţilor, a cadrelor didactice şi a cercetătorilor şi crearea unor sisteme simple şi eficiente pentru recunoaşterea perioadelor de studii şi a activităţilor desfăşurate inclusiv sub forma micro certificărilor. Un alt subiect dezbătut a fost cel al creării entităţilor legale aferente alianţelor universitare europene, instrument care va uşura acordarea diplomelor comune şi integrarea acestui concept în cultura academică europeană.

Premierul a arătat că integrarea universităţilor din România în alianţe de universităţi europene este un proces care se realizează treptat, subliniind că va sprijini universităţile româneşti membre ale alianţelor în procesul de consolidare a statutului lor.

„Pentru învăţământul românesc, adaptarea la piaţă este esenţială şi în mod cert investiţiile din zona de cercetare şi inovare sunt cele care pot aduce valoare adăugată. Iar asta se poate face cel mai bine în instituţiile de învăţământ. Vă pot spune că aveţi tot sprijinul meu şi vă încurajez să îi determinaţi şi pe ceilalţi să se implice în demers”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit Guvernului, România are în prezent zece universități care fac parte din alianțe europene, iar în viitorul apropiat, alte universități românești vor fi incluse ca parteneri cu drepturi depline. Cele zece universităţi româneşti membre în alianţe europene reprezintă peste 160.000 de studenţi, din totalul de peste 450.000 de studenţi înmatriculaţi la universităţile de stat din România (35,5% din total). Aceştia fac parte din zece comunităţi de studenţi ale alianţelor europene pe care le reprezintă universităţile româneşti membre, însumând un milion şi jumătate de studenţi la nivel paneuropean. În urma extinderilor preconizate pentru alianţele europene în anul 2022, la care se vor alătura şi universităţi din România, în curând, aproape 50% din studenţii români vor fi afiliaţi unor astfel de alianţe şi vor beneficia de oportunităţile pe care acestea le oferă.

La întâlnire, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă şi rectorii universităţilor româneşti membre ale alianţelor universitare europene, au participat Gigel Paraschiv, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, consilierii premierului Marilen Gabriel Pirtea şi Sorin Costreie, Robert Santa, consilier în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Departamentul de Educaţie şi Cercetare, şi Mădălin Bunoiu, preşedintele ARACIS.

Zona universitară a fost reprezentată la discuţii de membri din conducerea Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca, Universitatea din Petroşani, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timişoara, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

34 comentarii

 1. Si rectorii au dat mana cu Ciuca si s-au tras in poza cu el.
  Aaaaah, pupa-le-as creieru’ ala al loc, cu facultate …

  Si mai radeau de Basescu si Florin Anghel (aka Bercea Mondial) … 🙂

  • Și ce, nu era de râs? :)))))

  • Eu sunt un tembel si ma cred Dumnezeu,eu sunt fugit de la Balaceanca si nu mai iau tratamentul.

  • Nu. Era de uitat la situatie si de zis „Cat de prost sa fii … !?!”

  • Nu!
   Era de uitat la situatie si de zis „Bha, da’ cat de pr@st sa fii …!?!”

  • Cum se face că avem atâtea somități și totuși suntem pe ultimul loc in Europa ?

 2. Ce impostură fără margini !Să fentezi sistemul de educație ,sa fii DOCTOR fără MERIT,să bați palma cu slujbașii sistemului educațional și să nu ți plesnească obrazul de rușine! ?ONOAREA DE MILITAR, DOMNULE CIUCA, EXISTĂ? ?? Dacă DA,AȘTEPTĂM DEMISIA !SUNTEȚI UN IMPOSTOR !

  • Onoarea de militar s-a spulberat, ca un vis frumos de primavara, aici:

   [refaceti voi link-ul] ww w.ho tnew s.r o/stiri-esential-25128743-cum-spunea-nicolae-ciuca-2018-nu-faca-altceva-dupa-sfanta-demnitate-sef-stat-major-cum-disparut-declaratia-site-radio-romania-actualitati-fot o.h tm

 3. Ce cloacă pestilențială! Bleah.

  • Eu sunt un tembel si ma cred Dumnezeu,eu sunt fugit de la Balaceanca si nu mai iau tratamentul.

 4. Îl veți vota pe Ciucă președinte, vă plac hoții. Fugiți de oamenii cinstiți.

 5. Ciuca s-a pupat cu toti rectorii, cine sa-l mai declare plagiator?

 6. plagiat= furt,onoarea militară nu exista la acest domn care a trimis pe alții la război

 7. Acuzat dar nedovedit. Si tu ești acuzat ca ești o javră.

  • Cum nedovedit? Dovezile au venit odata cu acuzele…Nu a fost vreo teorie tembela emisa in direct la A1, A3 (autostrazile prostiei romanesti)

  • E plagiat cand zice CNADTCU ca e plagiat. Stiu ca pentru trotinetistii USR acuzatia = condamnare, mai ales cand nu e vorba de ai lor, dar in viata reala omul e doar acuzat. Nu dovenit.

 8. Si rectorii l-au primit ? Sigur ca da ca si ei au interese cu politicul.

 9. Dulau îi mananca si pe diploma si pe lesinatu

 10. Obrazul gros cu activități de PR se ține

 11. N-am vazut articole de genul ‘Barna, acuzat de fraudarea fondurilor europene’ s-a intalnit cu…, pe publicatia asta independenta se manaca doar un singur fel de ra hat.

  • George nici nu o sa vezi pentru ca Barna nu a fraudat fonduri europene. Asta e diferenta unii fura si apar in presa ca au furat si altii nu fura si nu apar in presa .

  • Godzilla sa stii ca pnl-istii au vrut sa-l infunde pe Barna dar nu au avut cum pentru ca a fost curat.

 12. Există un bum simț și 7 ani de acasă ? Raspuns :Nu.
  Exista demnitate de asumare a propriilor fapte . Răspuns : nu .
  Ciuca este persoana care cu ușurință se regăsește în conținutul de mai sus .

 13. Au fost cațiva rectori. Chiar și așa, ce șoric are pe obraz plagiatorul! Tupeul asta care-l afișează arată inconștiența, un om care efectiv nu- l duce capul să poată realiza ridicolul și prostia care o afisează. El este un hoț care nu are ce cauta acolo. In Romania sunt mulți oameni cinstiți si corecți și nu pot suporta să fie conduși de un hoț.

 14. Sincer, mi se rupe de plagiatul lui de la 1900 toamna.

 15. Și când este înourat ,cum e pe la noi, nu se mai vede nimic bun!

 16. Rectorii zambesc tamp in poza, ca niste tzutzeri. Asa rectori, asa premier.

 17. Acum s-a readus in discuție ca sa fie Ciuca împiedicat sa candideze la sefia PNL in locul lui Câtu.
  Sa ii ia inapoi doctoratul daca a utilizat în teza de doctorat pasaje pe care nu le-a citat.
  Dar, ca premier si ca sef PNL, in Romania este un vid de valori, iar dl Ciuca este capabil sa păstreze un echilibru pentru a nu fi mai mari haosul si bădărania din politica româneasca.

 18. S-a dus pe sula ‘romanica educata’, acuma intram in era ‘cocalarul figurant’. 🙂

 19. Nu mai e militar, e politician. 🙂
  Onoarea la politicieni ati vazut? 🙁

 20. Cam toti rectorii din Romania sunt sustinuti politic. Deci sa nu ne mire ca stau la masa cu un plagiator

 21. Astfel avem un premier santajabil si care colac peste pupăză mai candidează si la sefia unui partid politic. Penibilul Ionhanis nu se mai satură de putere sau are ordin de la un licurici. Cum poate un militar care si a falsificat intreaga cariera sa fie promovat? Si mai aduna si rectorii sa ii dea girul. Ne indreptam spre un putinism?

 22. Premierul are mari probleme cu cititul discursurilor scrise de consilieri. Să nu-mi spuneți ca un astfel de individ, a fost capabil să facă o lucrare de doctorat, că mă faceți să rîd.
  Rectorii invitați la întîlnire sunt numiți politic, probabil multi dintre ei, la fel de bine pregătiți ca și „celebrul” general.