G4Media.ro

Premierul Ciucă a discutat cu premierul Bulgariei despre dragarea Dunării, construirea unui…

Sursa Foto: gov.ro

Premierul Ciucă a discutat cu premierul Bulgariei despre dragarea Dunării, construirea unui nou pod în zona Giurgiu – Ruse și aderearea la Schengen

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, marţi, o convorbire în format videoconferinţă cu premierul Republicii Bulgaria, Galab Donev, în cadrul căreia discuţia s-a axat pe avansarea proiectelor de conectivitate, confirmate în întâlniri precedente la nivelul Guvernelor de la Bucureşti şi Sofia, dar şi pe subiectul aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi şefi de Guvern au confirmat interesul pentru avansarea paşilor concreţi în vederea asigurării navigabilităţii permanente pe Dunăre şi construirea unui pod nou în zona Giurgiu-Ruse, acestea fiind proiecte complementare, în concordanţă cu interesele ambelor state, ale întregii regiuni şi ale UE în ansamblu.

În context, prim-ministrul Ciucă a încurajat partea bulgară să finalizeze procedurile interne necesare aprobării şi implementării proiectului european Fast Danube, care, prin dragarea Dunării, va asigura condiţii propice de navigaţie indiferent de sezon.

Totodată, cei doi lideri au agreat să fie continuate discuţiile asupra dezvoltării de proiecte comune în domeniul energiei regenerabile.

De asemenea, premierii Ciucă şi Donev au reconfirmat interesul comun al României şi Bulgariei de a adera la Spaţiul Schengen în cursul acestui an, apreciind importanţa menţinerii bunei cooperări şi coordonări în plan bilateral şi european.

„În acest context, a fost subliniată necesitatea de a sprijini soluţii europene pentru continuarea combaterii migraţiei ilegale şi protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene”, se arată în comunicat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. parerea mea este ca tot ce spune acest domn pus, este posibil sa fie o noua minciuna, mai ales ca este dovedit ca nu avem capacitatea de a intretine ce avem, o tara plina de bufoni ajunji bine, iar noi astia cu drept de vot nu mai avem alternative fiind lasati in izbeliste si de ultimii politicieni cu coloana vertebrata

  2. Imposibil! Asta nu știe sa comunice decat sa primească ordine.