G4Media.ro

Premierul Ciucă a avut o primă discuție oficială cu omoloaga din Republica…

Sursa foto: Facebook/ Natalia Gavriliță

Premierul Ciucă a avut o primă discuție oficială cu omoloaga din Republica Moldova: „Am discutat despre prevederile Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare”

Premierul României Nicolae Ciucă a avut o primă convorbire telefonică oficială cu prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, în care au abordat prevederile Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare bilaterală,  semnată la 23 noiembrie 2021.

„Am transmis deschiderea și disponibilitatea României pentru Republica Moldova, urmând ca, în perioada următoare, să stabilim și o întrevedere oficială”, se arată în scurta informare transmisă de noul executiv de la Palatul Victoria, prin intermediul contului de facebook.

Premierul Gavriliţa l-a felicitat pe omologul său odată cu numirea în funcţie, i-a urat succes în activitate şi a apreciat ajutorul acordat de partea română Republicii Moldova pentru gestionarea crizei energetice şi a celei legate de COVID-19, se arată într-un comunicat al Guvernului Republicii Moldova, citat de Agerpres.

„De altfel, Republica Moldova ocupă un loc special pe agenda noului Guvern al României. Conform programului de guvernare 2021-2024 al Guvernului Ciucă, care a primit joi votul de încredere din partea parlamentarilor români, România va pune prioritate pe susținerea integrării europene a Republicii Moldova și va susține programul de reforme pro-democratice, dezvoltând proiecte ce țin de domeniile energetice sau de gazele naturale și promovând identitatea și valorile românești.
Un proiect important prevăzut în program, mai exact în Planul de dezvoltare a rețelei electrice de transport pentru creșterea capacității disponibile pentru comerțul transfrontalier, este Linia Electrică Aeriană 400 kV Suceava-Bălți”, notează publicația Deschide.md.

Sursa foto: Facebook/ Natalia Gavriliță

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Genocidul programat!

  2. foaia de parcurs cu indicatiile pretioase de la langley si havel

  3. Strangere legaturilor dintre Romania si R Moldova este cu atat mai importanta in cotextul actual, in care Rusia se manifesta agresiv

  4. Ca sa vorbești cu primul ministru al Olandei, Portugaliei etc trebuie sa știi macar engleza. Dar e ok ai luat-o încetișor si concentric vorbești cu toți.