G4Media.ro

Premierul Cîțu respinge reorganizarea administrativ-teritorială: ”Aș vrea să creăm motivația să se…

Premierul Cîțu respinge reorganizarea administrativ-teritorială: ”Aș vrea să creăm motivația să se realizeze natural, să se unească natural comunele”

Premierul Florin Cîțu a respins joi ideea unei reforme administrativ-teritoriale care să ducă la scăderea numărului de localități. El a spus că nu vrea o astfel de reorganizare prin lege, ci să se realizeze ”natural”.

”Aș vrea să creăm motivația să se realizeze natural reorganizarea administrativ-teritorailă, nu printr-o lege. Să creăm proiecte în jurul cărora aceste UAT-uri (unități administrativ-teritoriale – n.red.) să se unească. Dacă venim într-o zonă și finanțăm scoală, spital, să se unească natural. Este o opinie personală”, a spus Cîțu într-o conferință de presă la Alba Iulia.

El a mai spus că în acest moment 1250 de localități din cele circa 3.2000 la nivel național au cheltuieli cu salariile mai mari decât veniturile totale. ”E adevărat, e o problemă de sustenabilitate a finanțelor. Multe UAT-uri chiar nu au venituri, nu au de unde să plătească”.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Așa e Catzu , ai dreptate la 500 de tzaranushi jap un primar. Bani aruncați pe fereastră pentru o întreagă echipă de curteni care plimba 10 dosare într-un an.

 2. Eu aș crea cadrul legal!

  • Dle Fl. CATU, succesul Poloniei tocmai pe o asemenea reorganizare se bazează, absorbtie fonduri europene,reducerea biocratiei sicheltuielilor administrative inumane. Are 17 voievodate și de 2 ori cât România, va e frica de adevar și dreptate

 3. Normal ca nu vrei , ca doar miile de primari si prefecti si presedinti nu vor sa isi piarda salariile de peste o 10 .000 lei si combinatiile cu firmele de casa ce sugg bugetul de stat .
  Cu reorganizarea , ar scadea semnificativ numarul de lipitori viitori speciali .

  • NU VREA DEOCAMDATĂ!
   Până în septembrie are nevoie de ei, după Congres se leapădă de ei!

 4. Hai că ai rezolvat și problema asta , cum să desființeze el primăriile ??? Păi se reduc nr de bugetari și nu mai are cine vota după?

 5. Măcar începutul trebuie făcut, pe criterii simple. Comunele fără mediateci viabile, atractive, exploatate intens pentru informare şi afaceri, trebuie comasate. La fel, judeţele care n-au ca în Occident Case de Cultură centre de documentare, de la care să poată fi accesată de către cetăţeni Biblioteca Digitală a Bucureştiului (Biblioteca Naţională nefiind ca Gallica a francezilor), care să nu răspundă însă că System is overloaded.

 6. Ce prostii emite acest „nou” liberal! Cum să renunțe „natural” primarul, secretarul și funcționarii din Primărie la locul de muncă de dragul „unirii naturale”.
  Normal că trebuie comasate primării și asta se face automat cu forța de la centru, dar mai bine gargara lui Cîțu: omul încearcă, dar nu se poate ha, ha

 7. Normal că nu e de acord!!! In caz contrar, toți primarii care au plecat anul trecut din PSD și s-au înscris în PNL vor face cale întoarsă! Și asta cu mult înaintea alegerilor locale din 2024 când oricum se întorceau…. Câțu ăsta e pesedist sadea numa’ că el încă nu vrea să recunoască!!!

 8. Dacă tot candidezi la conducerea PNL ,arata ca vii cu acest program de reorganizare teritoriala, altfel ești la fel de penibil ca și predecesorii tai. Peste tot trâmbițezi ca deficitul e mare și datorita cheltuielilor de întreținere a aparatului de stat . Numai Boc are sânge în instalație sa susțină asta . Dezamăgitor cu aceasta declarație ti-o spune un liberal . Prin aceasta declarație faci dovada ca nu meriți sa fii în fruntea PNL .

 9. PNL priceput și dornic de reformă mai ceva ca PSD-UL!

 10. Boala lungă, moarte sigură! Cea mai neinspirată declarație a d-lui Câțu!
  „Pe cale naturală ” se va face asta în vreo 50-100 de ani.

 11. Organizarea adm.twritoriala dateaza din 1968.Acum avem si consilii jud. si prefecturi. Avem comune cu 10-25 de sate. Nu avem zone metropolitane viabile. Nu se vtrea o noua organizare din cauze politice si de voturi. Nu inyereseaza mersul tarii ci mersul propriilor interese, indiferent de guvernare si sunt bani tpcati degeaba. Fiecare guvernare si a aratat oportunismul. De 31 de ani.

 12. Asta este o chestie politica.
  Odata si odata trebuie sa terminam cu tocatorii astia de resurse.
  Ca ai 41 judete + Bucuresti nu e nimic, dar daca te uiti in spatele acestor unitati este jale. Directii,Departamente,Inspectorate,Comisii,Deconcentrate… oameni care nici ei nu stiu ce cauta pe acolo, asta daca dau pe acolo o zi , doua pe saptamana.
  Acolo se duc banii fratilor si pe urma aducem asiatici pentru mana de lucru.

 13. Abia aștept să crească dobânda și mai mult la imprumuturi să vedem arunci de unde….

 14. Oare n ar fi mai bine sa schitati o idee, doua, cum ati face daca ati fi voi la carma tarii! ceva mai concret!!!

 15. In veci nu se va intmpla: va faceti ca nu stiti ce zombi populeaza aceste meleaguri. Cei mai multi ar fi fericiti sa fie sclavi pentru 3 mese pe zi si un grajd in care sa creasca

 16. Bre da, se vor uni natural, se mai surpa un mal, mai o alunecare, vine pădurea in sat sa o l
  pună sărmanii țărani direct pe foc că la ce prețuri este lemnul de foc, mă mir că mai trăiesc.
  Gaze doar când mănâncă fasole, drumuri nu sunt că numai este piatră in rău că a luat-o ploile din ultimele 2 luni, de unde!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.