G4Media.ro

Premierul Cîțu, în vizita din Vrancea: Vreau ca emblema Guvernului pe care…

Premierul Cîțu, în vizita din Vrancea: Vreau ca emblema Guvernului pe care îl conduc să fie construcția de spitale noi

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, la Focşani, că vrea ca emblema Guvernului pe care îl conduce să fie construcţia de spitale noi, subliniind că prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor fi alocate sume pentru aceste proiecte.

„Bineînţeles, un alt proiect care a început anul trecut şi trebuie finanţat anul acesta este PNRR. (…) Planul acesta te ajută să ai curajul să faci reformă şi să finanţezi reforma, să finanţezi acele costuri. Şi aici am pornit cam cu aceeaşi idee pe care o avem şi la buget, facem reformă, dar reforma trebuie să se vadă în investiţii. Veţi vedea că resursele alocate în acest PNRR se concentrează pe proiecte de investiţii. România a rămas în urmă la investiţii în infrastructură, transport feroviar. Cred că cel mai important lucru şi sigur va rămâne emblema, eticheta, ştampila acestui Guvern – dorim să construim spitale noi. Nimeni nu a mai făcut acest lucru în 30 de ani, e momentul să facem acest lucru şi veţi vedea că în acest PNRR sunt alocate sume considerabile pentru construcţia de spitale noi. Ştiu că şi dumneavoastră aici aveţi un spital, la Consiliul Judeţean, trebuie inclus acest spital în acest Program de Reconstrucţie şi Rezilienţă. Şi sunt în România spitale care pot fi finalizate până în 2026. Aceasta e singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinim, ca spitalele pe care le vom face să fie finalizate până în 2026, deci să poată să fie finalizate până în 2026. Şi, de aceea îi rog pe toţi ceilalţi care au proiecte de spitale noi în comunităţile lor, dacă pot fi finalizate până în 2026, trebuie să le includem în acest Plan de Reconstrucţie şi Rezilienţă”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a punctat că sunt mai multe domenii avute în vedere în PNRR, dar a dorit să atragă atenţia asupra construcţiei de spitale.

„Vrem să băgăm bani în Sănătate, să rămână. Spitalele noi trebuie să se construiască şi începem cu acest program. Sunt mai multe lucruri în PNRR, vom discuta despre ele, dar eu vreau să rămână după această guvernare construcţia de spitale noi şi cred că este foarte important să înceapă acum şi la Focşani”, declarat Cîţu.

Prim-ministrul Florin Cîţu participă, sâmbătă, la o dezbatere organizată de Consiliul Judeţean Vrancea cu reprezentanţii structurilor asociative ale UAT-urilor, conducerea Instituţiei Prefectului Vrancea, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi oameni de afaceri din Vrancea pe teme privind bugetul pentru anul 2021, investiţii şi oportunităţi de finanţare, măsuri fiscale, Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Cîţu: „Să terminăm cu propaganda! Prioritatea zero trebuie să fie sectorul privat. NU EDUCAȚIA, NU SĂNĂTATEA!”
  https://epochtimes-romania.com/news/citu-sa-terminam-cu-propaganda-prioritatea-zero-trebuie-sa-fie-sectorul-privat-nu-educatia-nu-sanatatea—272046

 2. Băi, „economistule”, chiar dacă nu ai luat treapta, ca să faci ceva trebuie să ai bani.
  Ori, cât timp veniturile bugetare se duc în proporție de 93,4% pe pensii, pensii speciale și bugetari, explică-mi și tu cu ce bani vei face ceva.

  Tot îi dați cu PNRR, fratele PNDL-ului pesedist. Ce spitale și autostrăzi a făcut PNDL-ul ăla? NO, tot atâtea va face și PNRR-ul liberal. Nimic în plus, nimic în minus.

 3. Vasilica, minti ca Dragnea: Programul de guvernare al maretei aliante PNL-USR PLS-UDMR 2020-2024 prevede la Pagina 166/269 la Minsietrul Sanatatii ca vor fi CONSTRUITE 10 Spitale inclusiv maternitati NOI NOUTE!
  CONSTRUITE in cei 4 ANI, pana in 2024, desi in Bugetul pe 2021 NU sunt pomenite!
  Iar din cele 8 Spitale regionale ale lui Dragnea au ramas 3, Cluj, Iasi si Craiova, care au obtinut finantare UE si au TERMEN sa fie gata Anul 2027!
  Deci: 2027 pentru alea 3 Spitale!
  In timp ce PNL+USR PLUS+UDMR promit in Programul de guvernare al aliantei pe 2020-2024, ca 10 Spitale, inclusiv maternitati vor fi CONSTRUITE!!!!!!!!
  Gasiti la Pagina 166/269!

  Vasilica, lasa-ne cu minciunile!
  Cum sa construti voi alea 10 Spitale noi noute pana la final de 2024, cand ele nici NU figureaza in Bugetul pe 2021 iar Banii aia multi din PNRR vor incepe sa vina la final de 2021, abia!!
  Si va veni partea de PREfinantare, pentru ca apoi vor veni BANI doar la Proiecte APROBATE de Brussels, adica DACA nu vor fi aprobate Proiectele in care ati bagat bani de la UE din avansul de Prefinantare, TREBUIE dati BANII inapoi!!!
  Pun separat link-ul cu programul de guvernare, poate trece!

 4. Uite Programul de guvernnare al aliantei PNL-USR PLUS-UDMR 2020-2024, la Pagina 166/269 gasiti, pe langa alte bazaconii, la „Investitii masive in sanatate”: „10 Spitale, inclusiv maternitati, cu o valoare de 4 miliarde lei – construire”!!
  https://media.hotnews.ro/media_server1/document-2020-12-23-24501757-0-program-guvernare-citu.pdf

  • lili iar o dai pe delaturi – programul de guvernare este un act ce reprezinta dorinta la un moment dat a aliantei ce asigura guvernarea , un guvern nu poate sti cum evolueaza situatia politica globala sau cea din tara si nici cit va rezista la guvernare . Programul de guvernare nu este un fapt implinit . Daca citesti cu atentie intelegi ca toate acestea se pot face doar in momentul in care sunt bani asigurati , accesati de la UE . Timpul ne va arata , daca acest guvern va ramane in functie ceea ce se poate face .Dupa doua luni de guvernare nu poti cere nimanui imposibilul . asteapta ai rabdare si vedem cu totii cum evolueaza situatia pandemica si scene politica internationala . Programul contine doar o dorinta ce poate fi sau nu realizata in functie de evenimentele viitoare . Nimeni nu stie dinainte ce va fi .nu mai cauta nod in papura ca nu il gasesti . iti mai trmit inca o data pentru a nu stiu cita oara ce a facut acest guverrn de cind a fost instalat .
   1) Desfintarea structurilor regionale de la inspectoratul de sta in constructii .
   2) Prima condamnare pentru nerecunosterea holocaustului .
   3) Investitie de 123 de milioane de dolari in baza militara de la Cimpia Turzii .
   4) Banca Centrală Europeană (BCE) și Banca Națională a României (BNR) au prelungit până în martie 2022 aranjamentul-cadru de furnizare de lichiditate în euro pentru BNR in valoare de 4,5 miliartde de euro…
   5) Gigantul american Tesla, controlat de Elon Musk, și-a deschis sucursala din România prin intermediul căreia urmează să deschidă stații Supercharger.
   6) Guvernul a aprobat în ședința de miercuri actul normativ prin care este abrogată Legea 173/2020 privind interzicerea vânzării de acțiuni pe care statul le deține la companii și societăți naționale, pe o perioadă de doi ani
   7) Constituirea, sub directa coordonare a Ministrului Finanțelor și a Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, a Grupului Interinstituțional de Lucru, denumit GLI-CYBER, ce va fi responsabil cu identificarea setului de măsuri, precum și cu elaborarea cadrului legislativ, necesar operaționalizării la București a Centrului de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER).
   8) Elaborarea de către ministere sau alte autorități publice centrale a unui Memorandum până la data de 4 februarie 2021, referitor la măsurile de reducere a pierderilor și/sau plăților restante înregistrate la data de 31.12.2020 de către operatorii economici definiți prin Ordonanța Guvernului nr. 26/2013
   9) Toate legile pe justitie propuse de PSD au fost respinse in parlament
   10) LEGE privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea antitigănismului
   11) Ministrul de justitie a trimis catre guvern hotarirea de desfiintare SIIJ dar inca nu exista nici aici o decizie definitiva .
   12) Senatul a adoptat structura de sprijin a procurorilor europeni delegaţi în România pentru operaţionalizarea Parchetului European, condus de Kovesi urmeaza schimbarea avocatului poporului si eliminarea pensei speciale a parlamentarilor.

   13) Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat miercuri inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.
   14) Guvernul a -adoptat-proiectul-de-lege-pentru-desfiintarea-SIIJ-
   15) A fost eliminat sporul pentru personalul instituţiilor Prefectului de 30%, iar valoarea punctului de pensie de menţine la 1.442 de lei în 2021, realizându-se o economie la bugetul de stat de aproape 9 miliarde de lei.
   16) Se prorogă până la 1 aprilie 2022 intrarea în vigoare a Legii 195/2020 privind statutul personalului feroviar. Se instituie un cadru legal necesar pentru ca sumele rămase necheltuite din alocările pentru facilităţile transport studenţi să poată fi utilizate de către universităţi în anii următori şi pentru alocarea de burse pentru studenţi. Se modifică Legea educaţiei naţionale în sensul stabilirii dreptului studenţilor să beneficieze de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport
   17)Voucherele de vacanță sunt suspendate,
   18) Se reduce bugetul alocat bisericilor

   19) Art. 369.Incitarea la violență, ură sau discriminare Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violență, ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane sau împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoanese pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani 19) Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, pe scurt AOSR, a fost desfiintata raminind fara nici un ban de la buget. Sumele sunt trimise catre investitii .

   1) Prima companie municipală care va fi desfiinţată este Compania Turistica Bucureşti, a anunţat duminică preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru.

   .2) Se desfiinteza Compania MunicipalaParcuri şi Grădini prin încetarea contractului de delegare.
   3) ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind modificarea și completarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație şi agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextual pandemiei de COVID-19, precum şi privind unele măsuri fiscale

   4). LEGE privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1.939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European (EPPO)
   5) 22 02 2021Proiect de lege privind desfiintarea SIIJ
   6)Direcția Națională Anticorupție (DNA) a trimis în 2020 în judecată cu 30 la sută mai multe dosare decât în anul precedent, însemnând 306 cazuri cu 505 inculpați, conform bilanțului de activitate prezentat joi în sistem de videoconferință.

   Din totalul de inculpați trimiși în instanță, 160 au ocupat funcții de conducere, control, demnități publice ori alte funcții importante.
   7)O grupare de 7 persoane condusă de un fost ofițer MAI – care se ocupa cu filaje ilegale la adresa unor oameni de afaceri din Cluj, pe care apoi îi șantaja – a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT
   8) Se anuleaza cumulul pensiei cu salariul de la stat, iar fiecare persoană să decidă dacă doreşte să încaseze pensia sau salariul.
   9) Se vor angaja noi salariati doar daca se respecta anvelopa salarială care a fost aprobata în buget. Deci, asta nu înseamnă neapărat că vor fi cheltuieli mai mari de personal, doar că pot să se angajeze și dacă se păstrează în anvelopa salarială, foarte bine.
   10)Ce urmeza :
   Reformă în tot aparatul public şi în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. Reforma ANAF. Restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani. Arieratele companiilor de stat au ajuns la 63 miliarde lei (în jur de 53 miliarde lei din 2014, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi).Vinzarea sau privatizarea activelor neperformante detinute de stat .Modernizarea PosteiRomane , restructurarea Tarom .
   11) Eliminarea cotizarii automate in sectorul sindical .
   12) România a refuzat accesul Huawei la dezvoltarea rețelei 5G (chiar dacă o decizie definitivă nu a fost luată încă de guvern – nota redacției), și se pregătește să interzică participarea companiilor chineze la marile licitații de infrastructură. Urmeaza si multe altele , guvernul are 4 ani la dispozitie daca nu cade intre timp .

  • @albino,
   Lasă beutura, fato….
   Holera galbenă doar a promis și n-a făcut nimic. „Programul” lor este doar un curpapir pentru boschetari!

  • @albina: albinuto, dar nu numai Johannis, ci si Vasilica Catu a fost si mai hotarat ca „va face tot ce a promis”, ia uite ce aburea in discursul din plenul Parlamentului Romaniei in Ziua Investirii Guvernului Fl Catu in 23 Decembrie 2020:
   „Vă anunţ că personal voi monitoriza TOATE OBIECTIVELE pe care ni le propunem. Va fi un Guvern de profesionişti. NU vom propune niciodată obiective care NU pot fi atinse. Adio proiecte propuse care NU au finanţare şi sunt prezentate doar ca DECLARATII POLITICE. Mai multă muncă şi mai puţine declaraţii.”

   Ia zi, albinuto!!!
   Albinuto, lasa bazaconiile pe care ti le da partidul sa le postezi pe forum, asa faceau si PSDeii, fix asa, isi bat aia joc de tine, tu nu vezi!!!?

  • LILI Ai patru ani timp la dispozitie sa critici cit vrei, dar nu acum , e prea devreme si inutil , iti faci singe rau singura si nu convingi pe nimeni ca va fi rau daca nu va fi bine . Inceputul este promitator , lucrurile se indreapta in directia cea buna , guvernul a pornit cu dreptul ,Citu va fi si viitorul sef PNL sprijinit de presedinte. Gindeste ce era daca ramanea la putere fosta alianta de guvernare .Simpla ta nemultumire , uneori neconform exprimata, nu este suficienta . Contesti si valabilitatea unor alegeri , contesti lucruri promise dar care nu aveau cum sa fie facute in doua luni , contesti ceva ce nu stii daca se va intimpla sau nu , adica practic nu contesti nimic doar iti exprimi o nemmultumire fara a avea nici macar o singura dovada certa . De ce o faci doar tu stii .

  • Deia Dan Barna a explicat ce se va face cu toate aceste fonduri europene pina in 2026 si nemultumitilor , grabiti din fire , li s-a inchis gura .Stiu ei cei care bramburesc la greu pe site .

 5. Mesajul lui Cîțu este doar pentru lingăii PNL, stați liniștită!

  • Tovarășe slugărel de 30 de ani aceleași promisiuni doar că nimeni nu vă mai crede, de ce nu recunoști că sunteți slugile masonice și executați ordinele lor iar pe noi ne-ați făcut sclavii?

  • Deia Dan Barna a explicat ce se va face cu toate aceste fonduri europene pina in 2026 si nemultumitilor , grabiti din fire , li s-a inchis gura .Stiu ei cei care bramburesc la greu pe site .

 6. Nu fierbetonul si termopanele ne lipsesc.

 7. PNL minte.

 8. Vorbe goale. Spitalele alea o sa ajungă precum canalul Dunăre marea neagra.
  Oare când o sa se înțeleagă ca România sta mai prost la asistenta medicala primară?

 9. A devenit Vrancea Mecca PNL-ului ?

 10. Trebuie neaparat, in principal de psihiatrie, nu vedeti ce de nebuni sint in libertate?!

 11. Ce minciuni gogonate!
  Prioritatea acestui guvern este distrugerea sistemului energetic!
  În Valea Jiului nu se investește deși în Apusenii României ungurii extrag cărbune. Asta in timp ce românii dorm în bocanci și înghit vrajelile cu energia verde in timp ce Germania are cel puțin 30 de termocentrale pe cărbune!!!
  Știți dragi romani câtă energie importam zilnic de la frații unguri, dacă nu, vizitați site-ul Transelectrica și veți afla inca o data că suntem sclavi vinduti!!!!

 12. @m: Dan Barna a „explicat” domeniile in care se vor duce banii alocati prin PNRR!
  Domeniile, care au fost STABILITE de Comisia Europeana!
  PNRR trebuie sa cuprinda PROIECTE care sa se incadreze in Domeniile definite de Comisia Europeana!
  CARE sunt acele Proiecte din fiecare Domeniu pe care le va propune Romania in PNRR, ca Dan Barna a balbait si „vom vedea, vom analiza, vom face si vom drege..”!
  NU a spus nici un Proiect, nici unul macar!
  Spune tu, care sunt PROIECTELE pe care se vor duce banii alocati prin PNRR!
  NU Domeniile, acelea sunt Stabilite de Comisia Europeana si sunt OBLIGATORII pentru fiecare tara!
  Hai si lumineaza-ne!!

  • iar esti gica contra , doar voiai sa iti spuna tie sa scrii negativ pe site ca stii tu mai bine ce trebuie facut . las-o balta , asa cum ti-am zis deja, lasa brambureala . la timpul potrivit se va spune punctual .nerabdarea firar ea ….

  • hai ca acum nu mai aveti ce inventa jumulitilor .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.