G4Media.ro

Premierul Ciolacu: Ne dorim să continuăm actualele parteneriate pe care le avem…

sursa foto: G4Media/ Andreea Pavel

Premierul Ciolacu: Ne dorim să continuăm actualele parteneriate pe care le avem cu companiile din Emiratele Arabe Unite, prin care Portul Constanţa deja îşi consolidează capacitatea strategică şi logistică

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, vineri, că Guvernul îşi doreşte să continue parteneriatele pe care deja le are cu companiile din Emiratele Arabe Unite, prin care Portul Constanţa deja îşi consolidează capacitatea strategică şi logistică, relatează News.ro.

”Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a marfurilor la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est! Dezvoltarea capacităţii acestuia este absolut necesară pentru întărirea rolului cheie de platformă logistică, în perspectiva procesului de redresare şi reconstrucţie a Ucrainei”, arată premierul într-un mesaj pe Facebook.

”De aceea, ne dorim să continuăm actualele parteneriate pe care le avem cu companiile emirateze, prin care Portul Constanţa deja îşi consolidează capacitatea strategică şi logistică”, spune şeful Executivului, aflat într-o vizită în Qatar şi Emiratele Arabe Unite.

Şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că Guvernul îşi doreşte extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru Portul Constanţa.

Ministrul arată că Guvernul e einteresat de atragerea de finanţări pentru creşterea capacităţii portuare pentru reducerea timpilor de descărcare/încărcare a navelor, fluidizarea fluxului de nave în bazinele portului, extinderea capacităţilor de stocare şi a reţelelor rutiere şi feroviare din cadrul Portului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. de ce te-ai plimbat pe bani publici?