G4Media.ro

Premierul Ciolacu, invitat în Germania la conferința internațională pentru reconstrucția Ucrainei

Sursa foto: Pixabay

Premierul Ciolacu, invitat în Germania la conferința internațională pentru reconstrucția Ucrainei

Ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer, s-a întâlnit marți cu prim-ministrul Marcel Ciolacu și au discutat despre situația de securitate din regiunea Mării Negre și rolul al României în susținerea Ucrainei și a Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al ambasadei Germaniei.

Ambasadorul Gebauer i-a înaintat premierului invitația la Conferința privind reconstrucția Ucrainei (Ukraine Recovery Conference, URC), pe care Germania o va organiza împreună cu Ucraina în perioada 11-12 iunie 2024.

Cei doi au discutat despre parteneriatul bilateral, în special în domeniul economic, iar ambasadorul Gebauer a declarat că Germania sprijină aderarea completă a României la spațiul Schengen.

”Cei doi interlocutori au fost de acord că menţinerea democrației și respectarea valorilor europene sunt esențiale pentru o Uniune Europeană puternică, mai ales în contextul alegerilor din acest an”, potrivit comunicatului citat.

Ambasadorul Gebauer a declarat că „apreciez în mod deosebit dialogul strâns pe care îl am cu prim-ministrul Marcel Ciolacu cu privire la o serie de teme importante și îi mulțumesc pentru sprijinul său în dezvoltarea relațiilor noastre bilaterale. România este un partener foarte important pentru Germania, iar colaborarea noastră în domeniul securității și al economiei este o dovadă excelentă în acest sens. Sunt ferm convins că vom aprofunda aceste relații bilaterale importante și în perioada următoare. Germania va continua să susțină România, care a manifestat întotdeauna o atitudine constructivă la nivel european, şi în vederea aderării complete la spațiul Schengen. Eliminarea controalelor și la frontierele terestre trebuie să fie următorul pas în viitorul apropiat. Este atât în interesul Germaniei, cât și al României, deoarece va consolida și mai mult spațiul Schengen.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. pare ca Germania de Est e de capul ei, fara UE… nu cumva ar trebui sa vina de la Ciolacu detaliile din articolul asta? toti ii dau cu feicul care ne inconjoara… si de multe ori chiar ei il genereaza