G4Media.ro

Premierul Ciolacu, înainte de ședința de Guvern: Restructurarea CNAS, solicitare de plăți…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Ciolacu, înainte de ședința de Guvern: Restructurarea CNAS, solicitare de plăți de 500 de milioane de euro de la Comisia Europeană, reducerea cheltuielilor bugetare de la 1 septembrie

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut miniștrilor, înainte de ședința de Guvern de joi, restructurarea CNAS, solicitare de plăți de 500 de milioane de euro de la Comisia Europeană, finalizarea proiectului de reducere a cheltuielilor bugetare de la 1 septembrie și exproprierea unui coridor de pe Autostrada Transilvania.

Principalele declarații:

 • ”Avem și o HG de expropriere pe un coridor la fel de important, al Autostrăzii Transilvania. Șantierele de autostrăzi au intrat într-un ritm alert și asta așteaptă toți românii. Avem pe ordinea de zi și înființarea registrului de cancer.
 • E nevoie de o structură nouă la CNAS.
 • Alt proiect important, de la MIPE, este azi în prima lectură, la accelerarea banilor europeni. Estimarea domnului ministru Câciu e că putem solicita CE plăți de minimum 500 milioane de euro care se adaugă la cele 750 de milioane primite de România.
 • Îl rog pe domnul ministru al Finanțelor Marcel Boloș să finalizăm proiectul de reducere a cheltuielilor bugetare, prin care să demarăm prima reformă profundă a administrației de stat. Indiferent de orice presiune nu voi ceda la această provocare.
 • E nevoie de un stat suplu și să comasăm instituții care se calcă în picioare. Trebuie să facem asta chiar de la 1 septembrie.
 • După acesta, putem avansa și cu al doilea proiect, al consolidării fiscale pentru un sistem mai echitabil pentru români”, a transmis Marcel Ciolacu înainte de ședința de Guvern de joi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. Citesc articolul din
  LEGE nr. 98 din 19 mai 2016privind achizițiile publice
  Articolul 158
  (1) Autoritatea contractantă are dreptul de a solicita operatorilor economici să furnizeze un raport de încercare eliberat de un organism de evaluare a conformității sau un certificat emis de un astfel de organism drept mijloc de probă care să ateste conformitatea produselor, serviciilor sau lucrărilor care fac obiectul achiziției cu cerințele sau criteriile stabilite prin specificațiile tehnice, factorii de evaluare sau condițiile de executare a contractului.
  (2) În cazul prevăzut la alin. (1) în care autoritatea contractantă solicită prezentarea unor certificate emise de un anumit organism de evaluare a conformității, aceasta acceptă și certificate echivalente emise de alte organisme de evaluare a conformității.

  Asta e Romania

 2. Deci echitatea rămâne totdeauna la urmă 😂