G4Media.ro

Premierul Ciolacu îl felicită pe ministrul Cercetării pentru că a deblocat proiectul…

Sursa foto: Facebook / STS

Premierul Ciolacu îl felicită pe ministrul Cercetării pentru că a deblocat proiectul cloud-ului guvernamental, după trei ani: „Îmi doresc ca de anul viitor să îl vedem funcţional” / Este unul dintre cele mai mari proiecte din PNRR

Premierul Marcel Ciolacu l-a felicitat, joi, pe ministrul Cercetării Bogdan Gruia pentru că a deblocat, după trei ani, proiectul cloud-ului guvernamental. „Îmi doresc ca de anul viitor să îl vedem funcţional”, a adăugat prim-ministrul, transmite News.ro

„În final, vreau să îl felicit şi pe domnul ministru Bogdan Gruia pentru că a reuşit să deblocheze după 3 ani proiectul cloud-ului guvernamental. Este cel mai important proiect al statului în materie de transformare digitală a administraţiei din România. Şi îmi doresc ca de anul viitor să îl vedem funcţional”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de joi a Guvernului.

Context

Mininistrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a anunțat, în luna iulie, că a fost semnat contractul de finanțare pentru migrarea datelor în cloud-ul guvernamental.

„177 milioane de euro pentru digitalizarea României. Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru migrarea datelor în Cloud-ul Guvernamental. Este o zi istorică pentru debirocratizarea României și pentru viitorul digital al țării noastre. Digitalizarea României este un proiect care reformează din temelii instituțiile publice și serviciile publice oferite cetățenilor. Fără timp pierdut, fără stat la cozi și fără dosare cu șină!”, a declarat acesta într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a mai afirmat într-o conferință de presă că, în perioada următoare, urmează ca din aceşti bani să fie făcută o radiografie a entităţilor din România, bazate pe două principii: important şi rapid, adică acele instituţii care sunt cele mai importante şi care sunt cel mai folosite în relaţia dintre cetăţean şi stat şi ale căror baze de date pot să fie migrate în cel mai scurt timp posibil.

Potrivit proiectului, care va fi finanțat din PNRR, are o valoare totală de 2,2 miliarde de lei. Bugetul va fi împărțit astfel de cele trei instituții participante la proiect:

  • Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR): 474 milioane lei
  • Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS): 1,5 miliarde lei
  • Serviciul Român de Informații (SRI): 237 milioane lei

Cloudul guvernamental este unul dintre cele mai mari proiecte din PNRR și prevede realizarea unei infrastructuri care să simplifice interacțiunea dintre instituții și contribuabili și să crească interoperabilitatea dintre instituțiile statului.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Hehe.O bashina mare,ca o sa ..ta.

  2. Deci USL guverneaza… de cat? De 3 ani? Ciolacu vine si se lauda ca USL a deblocat dupa 3 ani ce tot USL a blocat. La fel ca laudele ca am intra in Schengen. Ei conduc Romania de 33 de ani, trebuia sa fim in Schengen de prin 2010-2012, si marea performanta e ca vom intra
    ..daca vom intra, in 2024 cu aeroporturile. Realizari usl-iste.
    Intre timp mai mor niste amarati prin vreo tragedie. Da lasa ca boborul o sa-i arda la anu la vot 🤣🤣🤣

  3. Bravo co’ae!