G4Media.ro

Premierul Ciolacu, despre aderarea la Schengen: ”Eu nu o să accept ipocrizia…

sursa foto: Colaj G4Media

Premierul Ciolacu, despre aderarea la Schengen: ”Eu nu o să accept ipocrizia domnului cancelar. România ține spatele frontului din Ucraina/ România și Polonia contează enorm geostrategic”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni seara, la Antena 3, despre aderarea României la Schengen, că nu va accepta ”ipocriza domnului cancelar Karl Nehammer”:

 • ”Ceea ce face cancelarul Nehammer este de neacceptat. În primul rând şi eu, în funcţia de prim ministru, şi domnia sa, suntem trecători. Ai drept de veto. Comisia Europeană, Consiliul European, Parlamentul European au făcut o recomandare. Ai drept de veto, dar trebuie să-l justifici. De aceea am şi spus: eu, cât timp sunt prim ministru, nu o să accept ca domnul cancelar să fie ipocrit şi să umilească în continuare România. De fapt, România ţine spatele frontului din Ucraina. În timp ce România respectă toate sancţiunile împotriva Rusiei, toate, fără excepţie, în timp ce România ajută Republica Moldova să nu mai fie dependentă de Rusia (…) tu, Austria, eşti o ţară neutră, nu cheltui un euro pentru înzestrarea Armatei, România îşi măreşte alocarea din PIB de la 2% la 2,5% ca să descurajeze ceea ce doreşte să facă Rusia. Şi tu vii ca un ipocrit şi spui că România nu are dreptul în Schengen fără să justifici deloc veto-ul tău”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

Premierul a reiterat că România va acționa în instanță Austria dacă aceasta își va folosi dreptul de veto din nou, împotriva aderării la spațiul Schengen:

 • ”Dacă în decembrie Austria își va folosi din nou dreptul de veto în decembrie vom merge la Curtea de Justiție a UE.  Voi cere Comisiei, Consiliului și Parlamentului European să fie parte în proces. Accepți Croația și spui că România și Bulgaria mai au nevoie de timp?”, a declarat Marcel Ciolacu luni seara, la Antena 3.

Premierul Ciolacu a mai acuzat Austria că achiziționează combustibil din Rusia.

știre în curs de actualizare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Dar ipocrizia PSD-PNL care au spus ca nu vor creste taxe si exact asta fac? Dar ipocrizia presedintelui? Fiecare cu ipocritii lui…

 2. Asa e in politica. Mai bine inginer. Lucrurile sunt mai precise.

 3. Ca toti PSDistii nu accepti doar din gura si te dezici de hoti doar atunci cand sunt prinsi – vezi Buzatu.
  Fa ceva.

 4. Retorica domnului Ciolacu este goală de conținut.

  ….Pur și simplu, nu spre Austria ar trebui îndreptată atenția noastră, ci spre Olanda, a cărei marionetă este Austria în acest joc.

  Iar domnul Ciolacu, chiar dacă ar vrea să facă ceva, nu știe ce.

 5. Ciolacu se da Zmeu, dar este pisicuta…dc ar fi alegeri in fiecare an, cred ca atunci ar fi ZMEU cu adevarat