G4Media.ro

Premierul bulgar Kiril Petkov spune că va colabora cu procurorul-şef european Laura…

Premierul bulgar Kiril Petkov spune că va colabora cu procurorul-şef european Laura Codruţa Kovesi pentru a se asigura că în țara sa nu e loc pentru încălcări, corupţie şi orice tip de infracţiuni privind fondurile UE

Premierul bulgar Kiril Petkov i-a mulţumit Procurorului-şef european Laura Codruţa Kovesi pentru discuţia avută ”într-un spirit foarte constructiv” subliniind că va colabora cu aceasta pentru a se asigura că Bulgaria nu este locul pentru încălcări, corupţie şi orice tip de infracţiuni legate de fondurile UE”.

Kiril Petkov și Laura Codruţa Kovesi au susţinut o conferinţă de presă comună în Bulgaria, miercuri, relatează Agerpres, conform BTA.

”Sunt recunoscător doamnei Kovesi, care a spus că Biroul Procurorului Public European (EPPO) şi guvernul bulgar vor lucra împreună pentru a obţine rezultate reale”, a spus Petkov.

La rândul său, Kovesi i-a mulţumit lui Petkov pentru leadership, hotărâre şi viziune clară în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. ”Împărtăşim aceeaşi viziune şi vorbim aceeaşi limbă”, a spus ea.

Laura Kovesi a afirmat că EPPO a primit un număr record de plângeri, în baza cărora au început peste 120 de investigaţii, explicând că EPPO îşi va publica raportul anual la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare, unde pot fi văzute statisticile pentru Bulgaria.

Ea a spus că sesizările se referă la încălcări ale prevederilor legale privind fondurile UE, achiziţiile publice, fraudarea subvenţiilor agricole, precum și a subvențiilor acordate în sectorul construcţiilor şi a fondurilor de redresare în urma COVID-19.

Premierul bulgar a spus că toate infracţiunile legate de fonduri UE, comise după 2017, pot fi investigate, adăugând că cetăţenii, ONG-uri şi jurnalişti pot face de asemenea acest lucru.

sursa foto: Facebook/ Kiril Petkov

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Alooooooooo Româniaaaaaaaaaaaa!
  Iaca ce vor alţii…

 2. Si noi, și noi !

 3. Huo Euro-Atlantistule .. huo bulgarule USRist !! Daddy Putin HELP 😂😂

 4. La noi ghinion, Klauns, Ciucă, Ciolacu, Mateescu și
  restul corupților nu vor să audă de Kovesi !

 5. Romanii au concediat-o pe Kovesi … PSD+PNL aceeasi mizerie

 6. mare d0bitoc a fost Iohannis când a lăsat-o să plece!

 7. Pai si Ciucaaaa al nostru?

 8. Prevăd că în câțiva ani o să vrem sa emigram in Bulgaria, acolo lucrurile chiar incep sa se miște.
  Dar na, bulgarii au votat cum trebuie, cu echivalentul USR ului, nu ca la noi cu aceeași mafie.

 9. E haios gagiul!

 10. „Premierul bulgar Kiril Petkov spune că va colabora cu procurorul-şef european Laura Codruţa Kovesi pentru a se asigura că în țara sa nu e loc pentru încălcări, corupţie şi orice tip de infracţiuni privind fondurile UE ”

  …spre deosebire de Iohannis si restul de slugi

 11. gata sa rezolvat contractul lu’ Ursula cu faizer ? totul e OK ? un contract de miliarde facut pe whatsapp in numele altora este legal ?