G4Media.ro

Premierul Benjamin Netanyahu nu acceptă eventuale sancţiuni americane împotriva unei subunităţi militare

Foto: Captură video

Premierul Benjamin Netanyahu nu acceptă eventuale sancţiuni americane împotriva unei subunităţi militare

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că se opune oricăror sancţiuni împotriva unor unităţi militare israeliene, după ce sâmbătă au apărut în presă informaţii conform cărora Statele Unite intenţionează să sancţioneze batalionul Netzah Yehuda pentru operaţiunile în Cisiordania, transmite Reuters, conform Agerpres.

Potrivit site-ului de ştiri Axios, Washingtonul are în vedere sancţiuni împotriva subunităţii respective; armata israeliană susţine însă că nu este la curent cu vreo astfel de măsură. Trei surse ale Axios afirmă că secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va anunţa în zilele următoare măsuri faţă de presupuse încălcări ale drepturilor omului comise de Netzah Yehuda.

Netanyahu a comunicat că „dacă cineva crede că poate impune sancţiuni împotriva unei unităţi a forţelor de apărare israeliene – mă voi opune din toate puterile”.

Armata a arătat că batalionul Netzah Yehuda este o subunitate activă de luptă care respectă principiile legislaţiei internaţionale. În privinţa sancţiunilor, va fi analizată o eventuală decizie a SUA, însă forţele armate israeliene „acţionează şi vor continua să acţioneze pentru anchetarea oricărui eveniment neobişnuit în mod pragmatic şi conform legii”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Nu e după el.