G4Media.ro

Premieră în Senat: Majoritatea PNL-PSD votează un proiect inițiat de senatorul USR…

Sursa foto: Facebook / Robert Cazanciuc

Premieră în Senat: Majoritatea PNL-PSD votează un proiect inițiat de senatorul USR Cristian Bordei, deși acesta ceruse retragerea lui, din cauza unor amendamente depuse de Cazanciuc și Fenechiu

Plenul Senatului a adoptat luni, cu voturile PSD și PNL, un proiect de lege inițiat de senatorul USR Cristian Bordei, în ciuda faptului că acesta ceruse retragerea sa, din cauza unor amendamente depuse de Robert Cazanciuc și Daniel Fenechiu și care nu aveau legătură cu forma inițială a proiectului.

Proiectul pentru completarea şi modificarea Legii nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist a primit o serie de amendamente din partea lui Cazanciuc și Fenechiu care aveau ca miză posibilitatea urgentării exproprierilor pentru Cartierul Justiției, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

În aceste condiții, Cristian Bordei a cerut în plen retragerea proiectului, în calitate de inițiator.

Luni, însă, când s-a supus la vot în plenul Senatului solicitarea de retragere a proiectului, Daniel Fenechiu și Robert Cazanciuc au anunțat că grupurile PNL și PSD vor vota împotriva retragerii, justificând demersul prin importanța amendamentelor legate de Cartierul Justiției.

Cristian Bordei a acuzat în plen faptul că „legea a fost detunată pentru a servi unui alt scop” și s-a declarat „uimit și mâhnit” că PSD și PNL au decis să folosească în acest fel majoritatea în Senat.

„Nu mi se pare normal să impuneți acest lucru inițiatorului (…) Este prima oară când văd o astfel de abordare, dând la o parte voința inițiatorului, căpușând-o”, a spus acesta.

În replică, Robert Cazanciuc a susținut însă că la acest proiect s-a lucrat două luni și a amenințat USR că s-ar putea trezi cu proiecte ulterioare respinse, deoarece, a spus el, nu mai poate fi avută încredere în ele: „O să ținem cont de acum încolo despre propunerile dumneavoastră, să nu avem încredere în ele pentru că dacă ne trezim că muncim două luni de zile și în plenul Senatului retragi propunerea pentru că ai orgolii de proprietate intelectuală și nu pui în prim plan interesul general o să procedăm data viitoare în consecință cu proiectele USR, dar să nu vă plângeți că vă punem pumnul în gură puterea”.

În urma votului susținut de PSD și PNL, proiectul de lege a fost votat luni de Senat, în calitate de primă cameră.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Eu sunt foarte curios cine sunt șmecherii din politică deținători de terenuri în zona cu pricina. Băieții deștepți așteaptă banii din exproprieri. PNL și PSD fac legi pentru șmecheri imobiliari.

  2. E cu dedicatie, cand pushca beshica o sa dea vina pe usr ca ei au initiat legea, nici dra q nu se uita la amendamentele depuse

  3. Cica e prima data cand a vazut asta. Poate ii aduce aminte USL-ului cate proiecte au propus si dupa le-au retras.

  4. Cazanciuk ! Cum adat el lege in pandemie pentru navalisti cu dedicatie . O scirbă PSD-istă .