G4Media.ro

Premieră în România: În Harghita, proprietarii a 12 pârtii de schi s-au…

Premieră în România: În Harghita, proprietarii a 12 pârtii de schi s-au aliat și au acceptat o cartelă unică de acces

Accesul pe 12 pârtii din Harghita, aflate în şase locuri diferite ale judeţului, se va putea face de sâmbătă pe baza unei cartele unice, a informat joi Biroul de Presă al Consiliului Judeţean (CJ), citat de Agerpres. Este o premieră în România, unde regula e ca fiecare pârtie să fie cu propria cartelă, uneori ajungându-se ca două pârtii din aceeași localitate să aibă cartele diferite, spre nemulțumirea turiștilor.

Pârtiile de schi pe care se va putea face accesul cu aceeaşi cartelă se află pe o rază de 100 de kilometri, în zonele Bucin, Borsec, Miercurea Ciuc şi Băile Homorod.

 • Pârtia Lobogó, Băile Homorod
 • Centrul de Schi și Agrement Bogdan
 • Pârtia Havas Bucsin, Pasul Bucin
 • Pârtia de schi Veresvirág
 • Pârtia Kissomlyó
 • Complexul de schi “Speranţa”

„Sezonul de schi e în plină desfăşurare şi pentru pasionaţii acestui sport calitatea serviciilor oferite de domeniile schiabile este esenţială, în acest sens demersurile Consiliului Judeţean Harghita, prin ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – n.red) Harghita, au prins contur prin dezvoltarea #SkiHarghita, prima regiune de schi din România, care în prezent include 12 pârtii de schi din 6 locaţii. Accesul pe aceste pârtii se va putea face de sâmbătă, 22 ianuarie, utilizând o singură cartelă ce poate fi achiziţionată la pârtia de schi aleasă. În acest sens au fost distribuite către operatorii domeniilor schiabile 14.000 de cartele”, se arată într-un comunicat remis presei.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a precizat că, pe acelaşi model, se doreşte şi includerea ofertei de wellness din judeţ, astfel încât, printr-o singură aplicaţie, să poată fi accesate cât mai multe servicii, mai arată Agerpres.

 

Foto: Consiliul Județean Harghita

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Frumos. Oameni de isprava.
  Bravo bai – secuilor!

 2. Nici nu trebuiau deschise fără o asemenea reglementare. Totuși e bine și acum. În Austria cu aceeași cartelă aveai în 2007 acces în 3 stațiuni apropiate la orice pârtie de schii, patinoar sau ștrand acoperit.

  • Nu este o noutate, asa cum scrie în articol. Domeniile 1,2,3 și 4 menționate mai sus funcționează asa de vreo 3 sau 4 ani. Anul acesta au aderat și domeniile 5 și 6. În realitate sunt 6 domenii distincte, cu câte 1,2 sau 3 părții de lungimi și grade de dificultate diferite. Total sunt în jur de circa 12 km.

 3. nimeni din presă nu pare că s-a întrebat, ca să nu ne întrebăm noi, care-or fi alea 12 pârtii / cele 6 zone?

 4. Observati cum se baga Ion in seama ca sa ne souna de fapt ca el se plimba prin Austria din 2007? Din ce stiu eu parca capsunaritul a aparut ceva mai tarziu, totusi

 5. secuii pot, romanii nem…a se vedea cazul maramuresului….

 6. Sa precizam, totusi, ca cele 12 partii însumează mai puțin de 30 km. Mai absurd era înainte, când 30 km de pârtii aveau 6 operatori, deci aveai nevoie de 6 cartele. O veste bună ar fi dacă s-ar mai construi nişte telegondole, daca s-ar mai amenaja nişte pârtii, dacă s-ar mai extinde domeniile schiabile. Practic, stirea este ca stațiunile de schi din Harghita, deşi erau mici şi aglomerate, vor deveni la fel de mici, dar si mai aglomerate.

 7. Pacat ca na-u inclus si partia din Baile Tusnad. ( Jud .Harghita)

 8. Titlu incorect:premiera in acest sens este Muntele Mic.
  Acolo se foloseste o singura cartela pentru toti cei 4 operatori,din luna decembrie a anului trecut!

  • De 3-4 ani deja funcționează cartela unica în Harghita, pe primele 4 domenii. Doar de anul acesta s-a introdus cartela unica la Muntele Mic.