G4Media.ro

Premieră în educație: Cine sunt cei 2 secretari de stat oficial în…

Premieră în educație: Cine sunt cei 2 secretari de stat oficial în concediu pentru a-și face campanie electorală / Debut de școală cu licitații ratate pentru tablete și manuale și promisiuni neonorate după 3 luni de vacanță

Decizie fără precedent a Guvernului Orban, pentru prima zi de școală organizată în pandemia COVID-19: doi secretari de stat din Ministerul Educației, dintre care unul chiar secretarul responsabil cu învățământul preuniversitar, sunt în concediu pentru a-și promova candidaturile în alegerile locale. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie, care a ezitat să răspundă dacă i-a cerut lui Ludovic Orban demiterea sau înlocuirea celor doi. Asta în vreme ce mare parte din promisiunile lansate la începutul verii de ministrul Educației rămân neîndeplinite. 

Biblioteca Școlară Virtuală promisă elevilor și profesorilor chiar de Monica Anisie pentru septembrie 2020 nu există, licitația pentru cele 250.000 de tablete promise a fost ratată, cea mai rapidă licitație din istoria recentă a Ministerului – cea pentru manuale de clasa a VIII-a, lansată încă din decembrie – pare că nu a fost nici ea urmărită îndeaproape de vreun responsabil din Minister, astfel că nu este 100% finalizată și elevii nu au nici toate manualele pe bănci.

Școli care au cerut împărțirea claselor în două, cu predare dimineața și seara, au fost refuzate de inspectorate ca să nu fie nevoie de noi angajări, after school generalizat nu există deși ar fi ajutat școala prin preluarea pe ture a copiilor, numărul de ore de școală nu a fost redus, numărul de elevi la clasă nu a fost micșorat.

Elevi și profesori din București și Sibiu au aflat abia în weekendul dinaintea primei zi de școală cum începe școala în cele două mari orașe, și asta din cauze organizatorice, nu epidemiologice.

Acestea sunt condițiile în care astăzi, 14 septembrie 2020, au început școala după 6 luni de pauză pandemică 2,98 milioane de copii, potrivit Insitutului Național de Statistică. Sunt 208.400 cadre didactice în învățământul preuniversitar, iar numărul unităților de învățământ, comunicat de Ministerul Educației în septembrie anul trecut, era 17.464. Raportul mediu este de 14 elevi la un cadru didactic.

Cine sunt secretarii de stat numiți de Ludovic Orban la Educație care au abandonat școala, pentru a-și face campanie electorală

„Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar este în concediu în acest moment”, a anunțat duminică seară, cu doar câteva ore înainte de începutul școlii, ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă.

Luminița Barcari, candidatul PNL la postul de președinte al Consiliului Județean Ialomița, și Monica Anisie / Foto: Facebook

Întrebată în ce tip de concediu este Luminița Barcari, Monica Anisie a răspuns „este în concediu de odihnă”, „așa cum știți, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar de stat, dar și un alt secretar de stat din cadrul Ministerului Educației și-au luat concediu de odihnă pentru a putea desfășura alte activități având în vedere că suntem în campanie electorală”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Oameni noi sunt doar la nivel de ministru. Restul sunt loazele, putorile și neamurile politrucilor din regimul vechi. Cei care sunt în concediu în această perioadă sunt mizeriile care stau de ani buni degeaba în minister pe salarii babane dar care se grăbesc la serviciu doar când e de semnat vreun parandarat. Și să fim serioși: cu o mână de oameni se vrea marea schimbare în câteva luni în asemenea vremuri? Păi lumea ori e drogata ori proastă în afara legii.

 2. În ministerul ăsta nu găsești unul care să nu fie nesimțit!

 3. Dacă-l întrebi pe Mandolină cum vede problema, va spune că vrea întrebări serioase…

 4. Oportunisti cu apetit crescut pentru faima si functii publice inalte, dar cu zero rezultate pentru stakeholderi si zero responsabilitate.

 5. oricat ii detest pe acesti oameni , din pacate lucrurile sunt simple: fiecare are dreptul la concediu, daca cineva i-a aprobat concediu, angajatul indeferent cine este el, poate sa isi foloseasca timpul liber cu crede de cuviinta. Nu e moral in contextul actual, dar aici am pretentii de legalitate nu moralitate. Partea buna e ca nu isi fac campanie in timpul programului.

 6. Asemenea functii vin cu niste responsabilitati, sunt atribuite tocmai unor persoane care ar trebui sa se dedice rezolvarii problemelor, mai ales in situatia actuala , cunoscuta de inca din luna martie de toti. Greseala este nu numai a lor, ci mai ales a celor care le-au aprbat concedii de odihna tocmai in perioada pregatirii inceperii anului scolar . Se ce accepta partidul o candidatura a unei persoane care avand responsabilitati pentru o functie deja incredintata, in loc sa se preocupe de indatoririle care decurg din aceasta, isi ia concediu ca sa obtina alta functie?

 7. Miniștrii secretari de stat sunt noi, ai guvernului meu, nu sunt mosteniti.
  Un profesor nu isi poate lua concediu de odihna decât în vacanțe.
  In cazuri speciale, un profesor isi ia concediu fără plată în această perioadă. .

 8. Sunt pensionar învățământ soția învățătoare școală în siguranță în sistemul actual are 33elevi la clasa predare două serii de la ora 8 la 14 se gândește cineva nu știți care este rezultatul în anul următor școlar cadrele didactice în vârstă de 58 /59 de ani se vor pensiona pentru că nu vor mai avea puterea fizica și psihica să ducă aceasta muncă stresantă acest efect va fi un dezastru pentru viitorul copiilor este o părere a mea să dea Dumnezeu sa ma înșel

 9. Oricate scuze le gaseste unul sau altul, ati abandona responsabilitatile ministeriale intr-o asemenea perioada de criza cum generatiile actuale nu au mai intalnit este de neacceptat. Si pentru ce au facut-o? Ca sa imparta fluturasi pe ulite si sa se pupe masca-n masca cu oameni de la partid asezati strategic in calea lor? Domnule Orban, cum ramane cu discursul de la motiune despre iresponsabilitatea opozitiei care lasa tara fara guvern in plina criza? Sunteti duplicitari, voi insiva parasiti barca daca interesele personale si oportunitatile politice apar…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.