G4Media.ro

Premieră în București: Niciun elev din clasele V-VII și IX-XI de la…

Premieră în București: Niciun elev din clasele V-VII și IX-XI de la Școala Centrală nu vine fizic la școală săptămâna aceasta, iar de luni părinții elevilor de-a VIII-a și a XII-a au solicitat trecerea în online de teama infectării înaintea examenelor, anunță directorul colegiului

Premieră în București: niciun elev din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a nu merge săptămâna aceasta fizic la Școala Centrală, după ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență le-a permis pentru prima oară în acest an tuturor școlilor să-și primească fizic toți elevii la cursuri începând din 19 mai 2021. Problema principală este lipsa spațiului, care trenează de ani de zile la Școala Centrală și a explodat acum, când ar trebui ca între bănci să fie asigurată o distanță de minimum 1 metru, a declarat pentru Edupedu.ro directorul Octavian-Lucian Popa. Elevi de la toate clasele ar urma să vină fizic la școală abia de luni, însă părinții celor de-a VIII-a și a XII-a au solicitat trecerea în online a cursurilor din clasele terminale, de teamă ca elevii să nu se infecteze cu SARS-CoV-2 cu 3 săptămâni înainte de examene.  

Astăzi, 19 mai 2021, este pentru prima dată în anul școlar 2020-2021 când școlile din București au primit posibilitatea să-i primească fizic la cursuri pe toți elevii înscriși, în contextul pandemiei. Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar al Municipiului București a declarat pentru Edupedu.ro că nicio altă școală din Capitală nu a mai anunțat până acum continuarea orelor exclusiv online a tuturor elevilor de clasele V-VII și IX-XI.

Școala Centrală din București este, însă, terenul unor acuzații venite din partea părinților, împărțiți în mai multe tabere, după ce Comitetul Reprezentativ al Părinților a lansat un chestionar prin care și-a întrebat membrii dacă vor să-și trimită fizică copiii la școală.

Rezultatele au fost: 68,79% dintre părinți și-au exprimat intenția de a reveni fizic la școală elevii care până acum erau în online, adică de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, potrivit directorului școlii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cred ca si Dancila mana dreapta a Guvernatorului BNR – online va deschide usile alea de teama sa nu pateasca leul ceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.