G4Media.ro

„Prefera virginele”: Agnes avea 15 ani când l-a cunoscut pe Gregorian Bivolaru…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

„Prefera virginele”: Agnes avea 15 ani când l-a cunoscut pe Gregorian Bivolaru în România, în 1999 / Portugheza povestește ce a trăit cu liderul fondatorului Misa arestat în Franța pentru violența sexuală

La acea vreme, Agnes Arabela Marques s-a alăturat surorii ei mai mari la București în ashramul fondatorului Misa (Mișcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut). Acolo se învăța Tantra yoga sau „yoga dragostei”, o practică din hinduism care vizează împlinirea sexuală. Redenumită Atman în timpul expansiunii sale internaționale, prezentă în peste treizeci de țări, mișcarea are acum peste 100.000 de adepți în întreaga lume, scrie La Libre Belgique, citată de Rador Radio România.

„La prima vedere, părea drăguț. Era cineva foarte respectat”, a spus ea, contactată prin videoconferință. „Nu se enerva niciodată. Când spunea ceva, oamenii tăceau.” Ea a stat la ashram o vreme și apoi, spune ea, „el m-a invitat la el acasă”. Bivolaru era deja înconjurat de o duzină de femei acolo. Cu ei, adolescenta urmează ședințe de meditație, este împinsă în relații lesbiene… „Făcea parte din inițierea tantrică”, spune ea.

Rând pe rând, femeile se succed în dormitorul gurului care se apropia atunci de cincizeci de ani. „Și apoi a venit rândul meu”. El o determină să-și piardă virginitatea și îi cere să nu „spună nimic”. Un fel de „cadou de bun venit”, ironizează ea la AFP. „Ni s-a spus că actul sexual este o consacrare, că a fost autorizat de Dumnezeu”. Își amintește de un bărbat „metodic” cu unghii lungi. „Grig”, cum îl numea ea, era considerat un „zeu” de către adepții săi.

„Miss Shakti”

Ea mai povestește că a participat, la 16 ani, la acest concurs de frumusețe de vară, „Miss Shakti”, pe malul Mării Negre, unde au fost invitați cei mai convinși membri ai Misei: aproape 300 de femei defilând goale, pozând lasciv pe scenă, chiar masturbându-se în fața câtorva mii de adepți. Au avut loc și alte evenimente de acest tip, pentru a sărbători în special ziua de naștere a gurului. Agnes vorbește și despre site-uri erotice care afișează fotografii și videoclipuri ale anumitor adepți.

„Nu exista o vârstă minimă”, „ca mine, majoritatea erau minore”, asigură ea. Ea va mai spune că a mers de mai multe ori în Japonia pentru a lucra în cluburi de noapte în beneficiul Misei. Făcând un jurământ pe Biblie, ea dona mișcării aproape tot salariul și cadourile pe care le primea.

În 2013, justiția română l-a condamnat pe Bivolaru în lipsă la șase ani de închisoare, în special pentru că a întreținut relații sexuale cu minore. Agnes Arabela Marques vede asta ca pe o victorie, dar de când a depus mărturie în această anchetă în 2004, ea spune că a fost urmărită de o mașină de mai multe ori sau a primit scrisori de amenințare.

Ferestre astupate

Ashleigh Freckleton, o fostă adeptă australiană în vârstă de 31 de ani, povestește că a mers în România în 2018, la una dintre școlile Misa, căutând „înălțare spirituală” în yoga tantrică. În 2019, a fost invitată să meargă în Franța pentru a urma un „rit de inițiere”. De naționalitate străină, ca majoritatea potențialelor victime, a fost preluată de pe un aeroport din Paris. Cu telefonul și pașaportul confiscate, ochelari de soare și fes pe cap, este dusă la o vilă din Villiers-sur-Marne (Val-de-Marne) cu ferestrele astupate.

Timp de două săptămâni, femeile prezente în vilă sunt expuse la pornografie, încurajate să participe la ședințe care îmbină hipnoza, orgiile sexuale și ingestia de urină a lui Bivolaru, înainte de a-l întâlni. El este înfățișat ca o ființă „iluminată”, înzestrată cu „puteri supranaturale”. Ashleigh Freckleton refuză în cele din urmă să i se ofere. „Știam că trebuie să fug.”

„Multe femei au fost manipulate încet și sistematic, ca să creadă că sexul cu Bivolaru este un dar spiritual”, spune Kareen (nu este numele ei real), care a cerut anonimatul total. Dincolo de „violuri”, „manipulare mentală”, ea a mai spus că a fost „victimă a traficului sexual” la Paris în mai multe rânduri, de-a lungul celor șase ani în care a fost adeptă.

„Să ieși din Misa este adesea un proces dificil. Cei care o fac sunt judecați aspru”, spune ea. În cele din urmă, a reușit și ea să se elibereze. Potrivit lui Kareen, câteva mii de femei au fost obiect de trafic sexual în cadrul Misa de la crearea sa în 1990. Astăzi, o sursă apropiată cazului vorbește despre un caz „dement”.

În timpul amplei razii a poliției de săptămâna trecută din Franța, peste cincizeci de femei, închise în pavilioane, au putut fi „extrase din sectă”, potrivit poliției.

Sursa: La Libre Belgique/ Rador Radio România/ Traducere: Gabriela Sîrbu

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Tre sa fie un dement ca parinte sa-ti lasi copiii pe mana acestui pedofil!

  2. Fiind persecutat în Franța, nu merge în Suedia, statul care i-a acordat azil politic pedofilului?!