G4Media.ro

Prefecturile vor trece din subordinea Ministerului de Interne în cea a Ministerului…

Prefecturile vor trece din subordinea Ministerului de Interne în cea a Ministerului Dezvoltării, anunță Ludovic Orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunțat, miercuri, că, în organizarea noului Guvern, prefecturile vor trece din subordinea Ministerului de Interne în cea a Ministerului Dezvoltării.

Ludovic Orban a fost prezent la audierea în comisiile parlamentare a ministrului propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan.

Deputatul PSD Olguța Vasilescu l-a întrebat pe acesta dacă este adevărat că prefecturile vor trece în subordinea Ministerului Dezvoltării. Răspunsul a fost dat de Ludovic Orban.

„Având în vedere că titulatura e Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, puteți trage concluzia evidentă că da, prefecturile vor fi la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Acest lucru nu cred că poate să reclame o problemă. Toate aspectele legate de organizarea și funcționarea ministerelor se va regăsi în OUG privind toată arhitectura Guvernului”, a precizat premierul desemnat.

Ludovic Orban a mai afirmat că există o legislație care privește atribuțiile prefectului și că noul Guvern nu dorește să le modifice, nu vrea să sporească atribuțiile acestora.

Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Deci trec de la „ii tinem din bici” (MAI), la „hai sa mai si facem ceva” (Dezvoltare).

    Nu suna rau in sine. Astept sa vad intregul smen inainte sa arunc cu acuze.

  2. Adica, tot ce presupune achizitie, ambulante etc.

  3. Domnule Orban, aici trebuie gandita o reforma profunda.Asteptam dupa alegerile anticipate sau la termen, o reforma adevarata si descentralizata in structurile teritoriale.

  4. Adica dom prefect nu mai poate chema pa pres sefii ipj, jandarmerie, ISU???