G4Media.ro

Prefectura Tulcea a anunţat că vor fi reluate în curând cursele Navrom…

Sursa foto: Facebook ARBDD

Prefectura Tulcea a anunţat că vor fi reluate în curând cursele Navrom către localităţile din Delta Dunării

Prefectura Tulcea a anunţat, joi, că vor fi reluate în curând cursele Navrom către localităţile din Delta Dunării, oprite, duminică, din cauza unor probleme financiare.

Prefectura Tulcea a găzduit, joi, o şedinţă de lucru convocată de prefectul Alexandru Dan Munteanu, cu primarii din zonele afectate de situaţia sistării transportului în Delta Dunării şi conducerea Navrom.

„Situaţia Navrom a fost în atenţia mea în ultimele zile, am dat multe telefoane, am avut numeroase întâlniri şi dacă va mai fi cazul vom mai avea. Ce trebuie să fie foarte limpede este că binele cetăţenilor din aceste zone primează. Astăzi, am convocat această întâlnire cu toate primăriile afectate de situaţia transportului, considerând că primarii sunt cei mai în măsură să transmită mesajul meu locuitorilor: situaţia lor nu este ignorată de autorităţi, am depus şi vom depune tot efortul necesar ca lucrurile să se deblocheze. În urma ultimelor discuţii de ieri seară şi azi dimineaţă pe care le-am avut cu Ministerul Transporturilor pot să vă confirm că situaţia este deblocată, fiind doar o chestiune de scurt timp până când Navromul va da drumul curselor”, a precizat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Directorul Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat, pentru News.ro, că Ministerul Transporturilor va semna, cel mai probabil vineri, ordinul de plată către Navrom, iar banii vor ajunge, luni, în conturile acestei societăţi.

„În urma unei ordonanţări de plată aprobată de către Ministerul Transporturilor se va semna cel mai probabil mâine ordinul de plată către Navrom. Banii vor ajunge în conturile noastre prin Trezorezie, luni”, a precizat Nicolae Chichi. Sumele transferate de la Ministerul Transporturilor vor acoperi, în principal, salariile şi carburantul pentru următoarele luni.

Deocamdată, nu a fost stabilită data reluării curselor către localităţile din Delta Dunării, fiind nevoie să fie puse la punct şi alte detalii tehnice.

Navrom Tulcea a suspendat cursele de pasageri şi de mărfuri către Delta Dunării, începând de duminică, din cauza lipsei resurselor financiare, compania susţinând că are de primit de la Ministerul Transporturilor 4,3 milioane de lei, reprezentând subvenţia pentru transporturile pe apă.

Sursa foto: Facebook ARBDD

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Dacă locuitorii localităților de pe brațele Dunării ar fi blocat navigația cu bărcile,in câteva ore Co tar le le minesteriale,in primul rând Grindeanu,marele specialist ar fi rezolvat problema. Nu e târziu nici mâine.