G4Media.ro

Prefectura Ilfov anunţă ridicarea carantinei pentru Bragadiru şi Chiajna de vineri seara

Prefectura Ilfov anunţă ridicarea carantinei pentru Bragadiru şi Chiajna de vineri seara

Prefectura Ilfov anunţă că a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru Bragadiru şi Chiajna, începând de vineri, ora 22.00.

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna, judeţul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna”, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Judeţului Ilfov, transmis, vineri, Agerpres.

Hotărârea nr.1/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov prevede că, de la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Hotărârea CJSU mai prevede interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Prefectura Ilfov subliniază că, deşi rata incidenţei cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile în ambele localităţi, rata de infectare se menţine ridicată vineri, respectiv 5,55/1.000 locuitori în oraşul Bragadiru şi 3,50/1.000 locuitori în comuna Chiajna, ca atare face apel la responsabilitatea cetăţenilor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Scoateti-va metoda asta (carantina) din cap! E cea mai mare prostie, o masura luata din lenea de a gindi actiuni de protectie personalizate (caci nu toata lumea are nevoie de protectie in acelasi grad).
    Carantina nu face decit sa mareasca durata epidemiei (noroc ca la noi se respecta mai putin).
    Acum, ca exista vaccinul, trebuie protejati cei in virsta si bolnavii cronic, cum trebuia facut de la inceput, pina ce le vine rindul la vaccinare – prin gratia binevoitoare a lui Gheorghita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.