G4Media.ro

Prefectura anunță că patru localități din Ilfov ies din carantină sâmbătă seară,…

Prefectura anunță că patru localități din Ilfov ies din carantină sâmbătă seară, după o lună și jumătate de restricții

Prefectura anunță că patru localități din județul Ilfov ies din carantină sâmbătă seară, după o lună și jumătate de restricții, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul instituției.

Este vorba de localitățile Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni, care se află în carantină din ultima săptămână a lunii noiembrie.

Prefectura a anunțat că în urma evaluării analizelor de risc din cele patru comunități, autoritățile consideră că nu se mai impune necesitatea restricțiilor pentru că rata de infectare a scăzut.

Cu toate acestea, autoritățile au făcut apel la populație să respecte în continuare măsurile de protecție împotriva răspândirii COVID-19 pentru că rata incidenței rămâne ridicată.

Comunicatul Prefecturii Ilfov

În urma evaluării analizelor de risc ale comunităților din localitățile ilfovene Corbeanca, Dobroești, Otopeni și Popești-Leordeni, județul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru cele patru localități, începând cu data de 09.01.2021, ora 22:00.

Aducem în atenția cetățenilor, operatorilor economici și instituțiilor publice faptul că, potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 1 din 03.01.2021, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, în cele patru localități ilfovene devin aplicabile prevederile art. 1 și art. 2 din aceeași hotărâre.

Ținând cont de faptul că rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori se menține ridicată, facem apel la responsabilitatea cetățenilor să respecte măsurile impuse de autorități în timpul stării de alertă, Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov și toate recomandările de sănătate publică emise de specialiști!

Pentru a consulta Hotărârile CJSU Ilfov și Ordinele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, puteți accesa și pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Haide maa, mai tineti-i! Abia ce se obisnuisera (o luna si jumatate, s-a lasat greu covrigul, ai?) si voi ii scoateti din singura idee care zbirniie prin capsorul Arafatilor (carantina adica)?

  2. Carantina asta a fost cea mai mare prostie posibila, erau pline strazile si nu a fost absolut nici o diferenta, dar in schimb a trebuit sa imi cumpar imprimanta ca sa printez declaratia aia idioata in care treceam oricum ca ma duc la cumparaturi (asa a si fost in 99% din cazuri). In localitatile astea mici cei care se cunosc cu politia locala umbla cum vor si cat vor iar in cele lipite de Bucuresti nu ai cum sa ii opresti si nici politie nu prea am vazut a fost doar o masura de stress in plus care nu a redus nimic i-a speriat doar pe cei si asa speriati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.