G4Media.ro

Prefectul Toni Greblă le cere primarilor din București să înceapă ample acțiuni…

sursa foto: Cititor G4Media

Prefectul Toni Greblă le cere primarilor din București să înceapă ample acțiuni de plantare de arbori și arbuști pentru calitatea aerului și înfrumusețarea capitalei

Prefectul Capitalei, Toni Greblă a solicitat miercuri Primarului General şi Primarilor de Sector să organizeze, în această toamnă şi în primăvara viitoare, ample acţiuni de plantare de arbori şi arbuşti, în acord cu angajamentele luate pentru protecţia mediului şi creşterea calităţii vieţii bucureştenilor.

“Solicit primarilor să îmi transmită ce proiecte vor derula în această toamnă şi în primăvara următoare pentru transformarea Bucureştiului într-o capitală mai verde şi mai curată, în care locuitorii să trăiască într-un mediu prietenos şi curat. Încurajez primăriile să desfăşoare, în parteneriat cu mediul privat şi cu organizaţiile nonguvernamentale, acţiuni de plantare de arbori şi arbuşti, care vor contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală şi la înfrumuseţarea oraşului”, a declarat prefectul Toni Greblă.

În această toamnă, Prefectura Municipiului Bucureşti va derula o primă acţiune de plantare de cireşi japonezi, în efortul de antrenare a tuturor entităţilor interesate (primării, ONG-uri, autorităţi deconcentrate, societăţi comerciale, cetăţeni) la organizarea, participarea sau sprijinirea de activităţi ce pot contribui la înfrumuseţarea Capitalei.

“Ne plângem deseori de schimbările climatice, de calitatea aerului, atunci să facem cu toţii mai mult pentru mediul înconjurător şi pentru oraşul nostru, să plantăm mai mulţi arbori şi arbuşti”, a mai spus prefectul Toni Greblă.

În acest sens, prefectul Capitalei a avut o întâlnire cu directorul Direcţiei Silvice, în care s-a stabilit, în limita atribuţiilor, intensificarea activităţilor de plantare de arbori şi arbuşti.

Specialiştii Direcţiei Silvice vor acorda, la solicitare, sprijin tehnic şi vor pune la dispoziţie, celor interesaţi, prin Prefectură, gratuit, puieţi din speciile brad, tuia, ienupăr, stejar roşu, tei şi arţar argintiu. Din pepinierele proprii, Direcţia va asigura, contra cost, tuturor celor interesaţi puieţi de arbori şi arbuşti deja aclimatizaţi.

Prima acţiune se va desfăşura pe 18 octombrie a.c., începând cu ora 10.00, în spaţiul din faţa Casei Presei Libere. Vor fi plantaţi puieţi de cireşi japonezi de către voluntari din Prefectura Bucureşti, instituţii deconcentrate şi ONG-uri.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Dle Mafiot Toni Sapa, unde vrei sa planteze arbori, pe blocuri?
    Alde NeaCoitza a taiat jumatate din gradinile blocurilor vechi pentru a face cateva locuri de parcare. S-a betonat totul, cum sa mai planteze ceva? La blocurile noi nici nu mai zic…. Ei au plantat masini peste tot. Copaci…. ciuciu, ca e scump metrul patrat si mai bine construim, decat sa facem spacii verzi.

  2. O alta rușine marca PSD și iohanis, asta prefectul capitalei!

  3. Care dintre locuitorii capitalei se simt in stare să dea primăria și prefectura în judecată pentru neatribuirea spațiului verde per capita,pentru poluare cu gaze și poluarea fonică!ce ziceți de vreun milion de cazuri la judecătorii?numai așa poate își revin!