G4Media.ro

Prefectul de Covasna cere oficial CNAIR modificarea traseului autostrăzii Brașov – Bacău…

sursa foto: Pexels

Prefectul de Covasna cere oficial CNAIR modificarea traseului autostrăzii Brașov – Bacău / Oficialul a trimis companiei de drumuri o petiție semnată de 1.000 de persoane

Prefectul Județului Covasna, Ráduly István, a trimis Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o petiție semnată de peste 1.000 de cetățeni din comuna Ilieni, prin care se cere modificarea traseului autostrăzii A13, informează Covasna Media.

”Am solicitat de la CNAIR să reanalizeze traseul viitoarei autostrăzi Brașov – Bacău, tronsonul situat pe teritoriul localităților Dobolii de Jos și Ilieni, ținând seama și de obiecțiunile formulate de cetățenii semnatari ai memoriului transmis instituției noastre”, a spus Ráduly István.

Căminul Cultural din Ilieni a fost sâmbătă scena unei dezbateri aprinse între sătenii din Ilieni, Dobolii de Jos și Podu Olt (Hărman, județul Brașov) și autorități privind traseul viitoarei autostrăzi.

La eveniment au fost prezenți, pe lângă prefectul Ráduly István, și secretarul de stat Gábor Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor și managerul public al județului, Kovács Ödön.

Oamenii s-au arătat nemulțumiți în special de faptul că ruta aleasă în final pentru această investiție este una foarte apropiată de comunitățile lor, fapt care va genera poluare (fonică și de mediu).

sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Când s-a făcut studiul de fezabilitate unde era prefectul? Dacă tot trece autostrada de ce nu cere construcția unui TIR parking și așa ar câștiga și sătenii de acolo.

  • În Ungaria nu îi întreabă nimeni pe maghiari dacă sunt de acord sau nu cu autostrăzile.
   De ce nu vor să treacă pe la unguri , prin Covasna??????

  • Mult zgomot pentru nimic, marca UDMR.

   Prin satele alea trece DN11, pe care circula acum toate TIR-urile care merg spre Moldova. Autostrada va muta traficul in afara localitatilor.

  • Dar,cine,ne mai cumpăra cartofii???🤫🤫🤫

 2. Poluare fonica…. si de mediu….. Adicatelea nu mai pot sa taie padurile in voie ca sa va ajunge mai repede la ei….. Pai sa nu mai treaca prin Covasna…. Sa ramana ever in Evul Mediu….. Pe vremea lu’ Basta!

 3. la ce distanta e autostrada?
  daca ar avea pe autostrada steaguri secuiesti ar putea sa treaca si prin ograda lor, nu i-ar deranja deloc

 4. Daca nu le le afecteaza puritatea etnica, pot admite.De fapt, ce sa mai afecteze ?

 5. Cred ca în zona acesta ar trebui ca autostrada sa aibe doua tronsoane.. . .BILINGVE….romane și maghiare…ca să circule fiecare pe partea lui….sa încurajăm la EXTREMA…. prostia acesta imensa și retrograda a UDMR de a avea….tot doua masuri de judecata….NOI în aceste 2 județe….pe fiecare document trebuie sa scriem în doua limbi….! Puteți crede.. .? Verificați ! S au tradus pana și denumirea râurilor ca să fie pe placul conducerii UDMR ! ȘI ca să fie o culme prosteasca a „bilingvului”…. AU TRADUS SI UNELE LOCALITĂȚI maghiare…..inca odată în maghiara…! Asa avem Localități care sunt scrise de doua ori în aceiași Limba maghiara ! OZUN…. OZUN, ZAGON…ZAGON….pe când cele care erau românești….le-au tradus în maghiara ! Asa o fi și în America…iti scrie în cite limbi și națiuni are America pe fiecare document ! Sau ai o limba oficiala…pe care toți cetățenii acelei tari…o foloesesc în mod oficial…! În rest, acasă la Biserica sau la căminul cultural al comunități….colinzi în ce limba vrei tu !
  ” Nu m ar mira sa facă un sens giratoriu imens….iar in mijloc sa puna Transilvania….ca sa vina mai ușor de la Budapesta la Moscova și la Sf Gheorghe !”
  Trăim multe anomalii în tara nostra….in multe domenii…datorita nepăsării noastre…care ne vor afecta grav viitorul…..pe care toți l.am dorii mai bun ! Dar el nu se dezvolta singur ! Are nevoie de noi….sa ne trezim….! Doar nu ne spune…IMNUL DE STAT…” Deșteaptă.te romane…. !”
  As vrea sa zic Bună dimineața…..dar nu prea am cui ! Lui Johannis, lu Orban, lu Cioloș, lu Marco Belo, lu Tamas….Arafat si la alți buni romani !
  Acum înțeleg de ce nu răspund….ca nu e imnul bilingv !!!!

  • Nu are treaba cu udmr sau minorități, nu mai vorbiti prostii ca o sa declansati discutii rasiste fara sens.
   Sunt sate cu trafic redua prin care nu trec tiruri, ele trec pe soseaua paralela pe tronsonul principal.
   Treaba cu bilingv/unguri/udmr este penibila, cautati grupuri tintite pentru rasisti extremisti si puteti avea astfel de discuții acolo. Aici este vorba de localitati mici unde chiar e liniste, am fost in vizita de mai multe ori si inteleg grija localnicilor. Ca fapt divers, chiar daca cei de etnie maghiară sunt majoritari acolo, nu am remarcat probleme de natura rasista.

 6. Acțiunea etnicilor e determinată de politic. Nu trebuie ascultați!

 7. O nație de prosti!!!!! Ne vaitam ca nu avem infrastructura și când e vb să se facă…ne deranjează zgomotul și poluarea…..!!! Ba, voi sunteți normali la cap????????